Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/11/2019 03:34:16
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

26/06/2019

L'Ajuntament activa mesures davant l'onada de calor

L'Ajuntament activa mesures davant l'onada de calor

Es reforça el servei de teleassistència i de suport a les persones més vulnerables

Davant l'onada de calor i l'arribada d'una massa d'aire molt càlid amb valors de temperatura per sobre de la mitjana fins a finals de setmana, l'Ajuntament ha incrementat les mesures de prevenció i l'atenció als col·lectius més vulnerables.

La Generalitat ha activat el pla de protecció civil Procicat i l'Ajuntament ha previst mesures excepcionals.

Entre d'altres coses, es comprova que les fonts públiques tinguin aigua, es demana als establiments comercials que facilitin aigua a les persones que ho necessitin i s'insta als veïns a no fer activitats a l'aire lliure en els moments de més calor, que s'hidratin de manera constant bevent aigua i que portin roba de cotó i de colors clars.

Les recomanacions passen per controlar la temperatura a casa; tenir les persianes baixades durant el dia quan hi hagi sol; refrescar-se sovint amb dutxes, tovalloles mullades i bevent aigua fresca;.

També es recomana als propietaris d'animals de companyia que no estiguin al sol i que s'hidratin de manera constant.

Respecte als àpats, es recomana fer menjars lleugers i evitar els àpats calents i de moltes calories; prendre aliments rics en aigua com les fruites i les hortalisses; beure molta aigua i sucs de fruita i no prendre begudes alcohòliques.

Durant aquest període també es farà un seguiment i control de les persones usuàries del servei de teleassistència i se'ls recordaran les mesures preventives per evitar els efectes de la calor.
 

Altres notícies