Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
15/02/2019 22:15:19
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

07/02/2018

Kenia, l'agent canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, entre les millors d'Espanya

Kenia, l'agent canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, entre les millors d'Espanya

La Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) ha reconegut la seva trajectòria professional

 La Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) ha atorgat a la Kenia, la gossa policia més veterana de Sant Andreu de la Barca, la Medalla al mèrit policial, com a reconeixement a la seva trajectòria.

El premi està en el marc de la primera edició de les Distincions nacionals a guies, gossos i unitats canines policials, que concedeix la Unijepol, una entitat de caire estatal que agrupa a caps i comandaments dels serveis de Policia Local i que pretenen posar en valor el treball que fan les unitats canines.

En el marc d'aquestes distincions, que es lliuraran a Madrid aquest mes de febrer, també ha estat premiat el guia caní de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca i president de l'Associació de Guies Canins i Policies Locals d'Espanya, Javier Gómez.

En aquest cas, l'entitat reconeix la seva trajectòria professional i "l'important tasca que desenvolupa per millorar la formació dels guies canins de les policies locals d'arreu d'Espanya", segons la resolució del premi.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha mostrat la seva satisfacció pel reconeixement "a una unitat que amb la seva feina ha esdevingut pionera a Espanya" i ha subratllat la dedicació dels responsables del servei que "fan una feina molt profitosa per a la ciutat".

L'inspector en cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Bernat, ha assegurat que "aquest premi suposa un reconeixement a la feina feta i ens dona més empenta a continuar treballant i posar encetar projectes pel benefici de la ciutadania".

La Kenia, de 9 anys, és l'agent més veterà de la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca, que és referent a Espanya .

L'animal ha demostrat el seu valor en diverses ocasions i al seu full de servei compta amb múltiples comisos, que l'han convertit en un malson pels petits traficants.

La Kenia, de la mateixa manera que els altres dos gossos que integren la Unitat Canina, és una agent més de la Policia Local, que patrulla pels carrers i als mercats ambulants com un element dissuasiu i ha esdevingut un referent pels nens de la ciutat, ja que participa a les jornades que la Policia Local organitza de manera periòdica als centres educatius per conscienciar als joves dels perills que suposa el consum de drogues o la necessitat de tenir cura dels animals.

De la trajectòria professional de la Kenia destaca una actuació l'any 2015 quan va salvar la vida del seu guia, també reconegut ara per la Unijepol, que va quedar greument ferit en el marc d'una actuació policial.

A més, actualment la Kenia participa a una prova pilot impulsada per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que pretén aprofitar la capacitat terapèutica dels gossos per ajudar als nens afectats per un trastorn de l'espectre autista (TEA).

El caràcter sociable, simpàtic, dolç i dòcil de l'animal ha permès a la Policia Local de Sant Andreu de la Barca posar en pràctica una teràpia assistida amb gossos que beneficia a persones afectades per TEA, un programa que augmenta la interacció social i l'autoestima, redueix les conductes auto estimulatòries, incrementa les ganes de jugar i promou un major i millor ús de la llengua.