Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
05/12/2019 23:20:43
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

20/11/2019

La Festa de Sant Andreu torna a omplir d'activitats i propostes la ciutat

La Festa de Sant Andreu torna a omplir d'activitats i propostes la ciutat

Kèlia Olmos és la dissenyadora del cartell de l'edició d'enguany, que es celebrarà el 29 i 30 de novembre i l'1 de desembre

 La ciutat ja ho té tot a punt per celebrar com cal una nova edició de la Festa de Sant Andreu, que enguany tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre. El programa festiu preveu activitats tradicionals com ara el concurs de pintura ràpida, el ball dels gegants o el correfoc. No falten tampoc a la cita activitats com ara la ballada de sardanes, el festival de patinatge artístic o el teatre de qualitat, enguany amb la representació d'"Escape Room", amb Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila o Paula Vives.

Una de les novetats d'aquesta edició és la convocatòria d'un concurs per triar el cartell que anunciarà la festa als carrers de la ciutat. Enguany la guanyadora d'aquest concurs ha estat la dissenyadora local Kèlia Olmos, que ha creat un cartell amb una dona batucaire com a protagonista. D'aquesta manera, l'artista aplega a un cartell tradició i feminisme.

Una altra de les cites destacades de la Festa de Sant Andreu és el concurs de pintura ràpida, que aquest any es celebrarà el 30 de novembre. El certamen arriba a la seva 21 edició i repartirà entre els guanyadors 5.500 euros gràcies a la participació dels patrocinadors. L'any passat van participar al certamen 75 pintors, una xifra que l'organització confia que enguany s'incrementi.

La solidaritat també té el seu espai a la festa amb l'organització de diferents jornades de donació de sang o amb l?espectacle de dansa "Antologia", a càrrec de l'Esbart Olesà. En aquest cas, el preu de les entrades és de 9 euros i la recaptació serà en benefici de la Creu Roja.

Acostant-nos a la discapacitat

En el marc de la Festa de Sant Andreu, la ciutat s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que té lloc el dia 3 de desembre. Diumenge dia 1 la plaça de Federico García Lorca serà l'escenari d'un acte commemoratiu d'aquest dia amb l'organització de diferents tallers que ens ajudaran a acostar-nos a les sensacions que poden tenir les persones que pateixen algun tipus de discapacitat.

Durant tot el matí, la plaça de Federico García Lorca acollirà un circuit dels sentits i un taller multisensorial, dues iniciatives que pretenen acostar-nos a la realitat de les persones amb discapacitat. Aquests espais estan habilitats perquè les persones puguin interactuar amb el medi mitjançant l'estimulació dels seus sentits i d'aquesta manera rebre informació i incorporar coneixements.


D'aquesta manera es contribueix al desenvolupament de les funcions cognitives bàsiques, com ara l'atenció o la memòria, i permet el desenvolupament de funcions cognitives superiors, com ara el raonament, la resolució de problemes o la creativitat i el llenguatge.


Tret de sortida a les festes nadalenques

Com ja és tradicional, la Festa de Sant Andreu serveix per donar el tret de sortida a les festes de Nadal, que clouran amb la cavalcada de Reis. Per anar escalfant motors i omplir de color els nostres carrers i places, el pròxim divendres dia 29 es procedirà a l'encesa de llums de Nadal. A partir de les 19 hores es prevista una xocolatada popular a la plaça de Federico García Lorca, on, posteriorment, cap a les 20 hores es procedirà a l'encesa de la il·luminació nadalenca dels carrers de la ciutat, la decoració de l'arbre de Nadal amb parquets de regals dels establiments col·laboradors a la campanya comercial de Nadal i amb la participació dels alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa i els gegantons de l'Agrupació Cultural Aigüestoses. La festa clourà amb un espectacle pirotècnic per donar el toc de sortida a la festa. 
 

Altres notícies