Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/02/2020 19:52:28
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

09/11/2018

La Generalitat i els ajuntaments de Martorell i Sant Andreu de la Barca arriben a un acord per promoure l'Hospital de Martorell

La Generalitat i els ajuntaments de Martorell i Sant Andreu de la Barca arriben a un acord per promoure l'Hospital de Martorell

S'impulsarà un programa d'atenció domiciliària a les persones grans o malalts complexos

La Generalitat i els ajuntaments de Martorell i Sant Andreu de la Barca han arribat a un acord per promoure la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que és el centre de referència a aquesta zona del nord del Baix Llobregat.

El secretari general de Promoció de la Salut, Joan Guix, i els alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa, i Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s'han reunit amb el gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, per definir les accions que es duran a terme per fer d'aquest centre un hospital de referència.

Entre les actuacions que es preveuen destaca la col·laboració amb la Universitat de Vic, amb la que el centre sanitari té un acord pel que és hospital associat universitari, per formar a l'hospital alumnes de Medicina, tant hospitalària com de primària.

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell també col·laborarà en l'activitat de recerca en l'àmbit de les Ciències de la Salut de la Universitat a través de la creació de càtedres o d'altres fórmules.

D'altra banda, també es posarà en marxa un programa pioner que preveu la creació d'unitats d'atenció a domicili a persones grans o malalts complexos de la zona.

D?aquesta manera seran els professionals sanitaris els que es desplacin al lloc de residència d?aquestes persones en cas de necessitar atenció mèdica.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca ha destacat la importància de la mesura "perquè dona qualitat de vida als malalts ja que s'evita que s'hagin de desplaçar per ser atesos a les urgències hospitalàries".

Amb la formació dels professionals, ha dit l?alcalde, treballem per retenir el talent "un fet que enriquirà el centre sanitari".

Altres notícies