Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
27/02/2020 15:15:35
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

08/11/2019

L'Ajuntament de Sant Andreu rebaixa l'IBI als propietaris de pisos que els lloguin a un preu assequible

L'Ajuntament de Sant Andreu rebaixa l'IBI als propietaris de pisos que els lloguin a un preu assequible

Les ordenances fiscals preveuen un descompte en l'impost d'activitats econòmiques a les empreses que creïn ocupació

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca rebaixarà el rebut de l'IBI en un 30% als propietaris de pisos que els posin a disposició de l'Oficina Municipal d'Habitatge per llogar-los a un reu assequible.

El Ple municipal de l'Ajuntament va aprovar ahir dijous les ordenances fiscals i els preus públics per l'any vinent amb els vots a favor de PSC, Fem Sant Andreu i C's

Les ordenances i preus públics també preveu mesures per incentivar l'adopció de mesures per l'estalvi energètic, la cura del medi ambient o la promoció de l?economia.

El pròxim exercici, el rebut de l'IBI s'incrementarà en un 2%, després de 7 anys congelat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha dit que "és una mesura que hem de prendre per poder mantenir la qualitat dels serveis que prestem a la ciutadania" i ha subratllat que "també s'incrementen les ajudes i bonificacions previstes per aquest impost".

D'aquesta manera, l'Ajuntament té previst rebaixar en un 30% el rebut de l'IBI a les persones que tinguin un habitatge buit i el cedeixin a l'Oficina Municipal d'Habitatge perquè el llogui a un preu assequible.

La quota de l'IBI també es rebaixarà en la meitat per als propietaris de pisos que incorporin elements d'estalvi o aprofitament energètic, com ara plaques solars.


Les ordenances preveuen també una reducció del 25% en l'impost de construccions per a les empreses que rehabilitin naus o locals i del 50% per a les que instal·lin punts de recàrrega elèctrica per a vehicles.

Amb la finalitat d'afavorir l'activitat econòmica i crear ocupació, l'Ajuntament ha previst una bonificació d'entre el 20 i el 50% de l'impost d'activitats econòmiques per a les empreses que incrementin en entre un 10 i un 30% les seves plantilles.

Finalment, l'Ajuntament ha previst una nova tarifa per l'ocupació de la via pública de 145 euros que hauran de pagar les entitats bancàries que tinguin caixers automàtics als carrers.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha remarcat que les ordenances i preus públics serveixen per mantenir la qualitat dels serveis que presta l'Ajuntament "que són referents a molts municipis de l'entorn".

Llorca ha apostat per la redistribució de la riquesa "de manera que qui més tingui més contribueixi i col·labori amb els més necessitats" amb la finalitat "de fer una ciutat més justa i solidària i amb serveis i ajuda per a les persones que més ho necessiten".