Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/02/2020 12:16:59
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

29/05/2019

L'Ajuntament de Sant Andreu posarà en marxa el curs vinent un projecte per prevenir el fracàs escolar

L'Ajuntament de Sant Andreu posarà en marxa el curs vinent un projecte per prevenir el fracàs escolar

L'objectiu és combinar les classes a l'aula amb les activitats exterior

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posarà en marxa el pròxim curs escolar un programa per lluitar contra el fracàs escolar i donar més opcions i sortides de desenvolupament als alumnes amb problemes d'aprenentatge.

La iniciativa s'ha batejat amb el nom "d'Embarca't" i s'adreça especialment als alumnes de tercer i quart d'ESO amb dificultats d'aprenentatge i risc d'abandonament escolar.

El projecte està obert als tres centres de secundària de la ciutat.

Es tracta d'oferir a aquests alumnes una oportunitat per millorar el seu aprenentatge i que puguin adquirir les competències bàsiques mitjançant un sistema diferent a l'habitual i amb un horari diferent.

Amb aquesta finalitat es combinaran les tradicionals classes a l'aula amb activitats externes.

El perfil de l'alumnat és el d'un escolar amb dèficits en el seu procés d'aprenentatge, desmotivació, manca d'hàbits i dificultats, per exemple, per mantenir la concentració o l'atenció.

El programa preveu una orientació que inclou assessorament individualitzat, orientació professional i a l'emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la recerca de feina.

L'Ajuntament oferirà als alumnes la possibilitat de formar-se professionalment a alguns dels seus departaments perquè puguin aprendre a desenvolupar una professió.

D'aquesta manera, podran fer tasques de suport administratiu, als menjadors de les escoles o als equipaments municipals.

Les capacitats dels alumnes, la seva actitud i aprofitament s'avaluaran i serviran per poder aconseguir la titulació de secundària.