Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/08/2019 12:21:06
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

28/03/2011

Posada en marxa de la nova línia interurbana entre Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes

Posada en marxa de la nova línia interurbana entre Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes

El dimarts, dia 29 de març, a les 12:00 hores es posarà en marxa la nova línia interurbana que connecta Sant Andreu de la Barca amb els barris de Valldaina i Can Sunyer de Castellví de Rosanes.
A a l'acte hi assistirà el subdirector general de coordinació i gestió de la Secretaria de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Benjamín Cubillo Vidal, i els alcaldes de Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca, Lluís Tomàs i Enric Llorca.

Aquesta millora de la línia de transport interurbà ha estat fruït de l'acord entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb els ajuntaments de Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes i suposa  la millora en l’oferta de serveis en la línia d’autobús que actualment connecta els dos municipis, per tal d’atendre adequadament als increments de demanda detectats en el corredor.

Així, a partir del 30 de març de 2011, la línia actual es perllongarà per apropar el servei a la Colònia del Palau i el Pla de l’Estació, es millorarà la cobertura al barri de Valldaina, de Castellví de Rosanes, i s’augmentarà el nombre de serveis fins a les 8 expedicions d’anada i 7 de tornada els dies feiners, de dilluns a divendres.

Estem davant una millora de l’oferta actual de serveis que connecten els municipis de Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes. Concretament,  es millora la cobertura dels barris de Castellví de Rosanes més propers a Sant Andreu de la Barca, ampliant el servei dins el barri de Can Sunyer i Valldaina. En el cas de Sant Andreu de la Barca s'apropa el barri de la Colònia del Palau al centre de Sant Andreu de la Barca, i als carrers Francesc Macià i Josep Tarradellas. Per tant, a partir de demà el recorregut de la línia es perllongarà d’acord amb la demanda detectada en aquests trajectes.

L'ampliació de la nova línia permetrà connectar millor els equipaments existents (centres geriàtrics i estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) a les zones per on passa aquesta líniea de transport urbà, millorant així el servei ofert

En aquest sentit, d’una banda s’amplia el servei fins a la intersecció dels carrers de Tarragona i de Girona, a Castellví de Rosanes, i d’altra banda, a Sant Andreu de la Barca, s’amplia el recorregut fins al barri de la Colònia del Palau i a la zona del Pla de l’Estació, per facilitar l’accessibilitat del veïnat i apropar el transport públic fins a la residència de gent gran i els centres educatius situats en aquesta àrea.

Augment del nombre de serveis
D’altra banda, a partir del dimecres s’incrementarà el nombre d’expedicions, per passar a oferir 8 expedicions d’anada i 7 de tornada de dilluns a divendres feiners, llevat el mes d’agost.

Les sortides des de Castellví de Rosanes seran a les 7:30, 8:30, 9:30, 11:00, 12:30, 17:15 i 18:15 hores, mentre que les sortides des de Sant Andreu de la Barca seran a les 8:00, 9:00, 10:00, 12:00, 13:00, 16:45, 17:45 i 19:00 hores, el que suposa un increment d’una expedició d’anada i una de tornada.

L’actuació respon a les directrius del Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012, que inclou un conjunt de mesures per reforçar les comunicacions amb transport públic arreu del territori, entre les quals, la de millorar la comunicació dels diversos nuclis en l’àmbit d’influència dels serveis ferroviaris a Sant Andreu de la Barca i també la millora de la cobertura dins d’aquest municipi.

Aquest servei, es gestionat per l’empresa Soler i Sauret, SA, i forma part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona.

El bitllet senzill costa 1,45 €, encara que hi ha l’opció (sistema més emprat) de comprar una targeta integrada T10, de 10 viatges, a un preu de 8,25 €, és a dir 0,825 € per viatge, que et permet fer transbordament amb altres línies de transport públic dins de la Zona 2. Finalment, els usuaris poden comprar també dins de l’autobús la targeta B1, de 10 viatges, a un preu de 6,60 €, si no necessiten fer transbordament amb altres línies de transport. En aquest cas, el preu per viatge és de 0,66 €.

Els Ajuntaments de Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes es faran càrrec de les despeses derivades de les millores introduïdes en el servei, que suposen un import estimat de 9.700 euros anuals.