Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/07/2018 18:22:58
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

07/09/2017

Sant Andreu de la Barca celebra una nova edició de la Diada Nacional de Catalunya

Sant Andreu de la Barca celebra una nova edició de la Diada Nacional de Catalunya

Amb havaneres i la tradicional ofrena floral

Sant Andreu de la Barca tornarà a viure aquest any una nova edició de l'Onze de Setembre amb activitats al carrer i música per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

Com es tradicional a la ciutat, les activitats començaran el dia d'abans, el diumenge 10 de setembre, amb una cantada d'havaneres i rom cremat.

A partir de la mitjanit el Centre Excursionista Pi Tallat enlairarà la senyera i la Coral Ferran Sors entonarà Els Segadors.

Aquesta primera nit de celebració clourà amb el ball dels gegants de la ciutat, l'Andreu i la Quimeta, a càrrec de l'Agrupació Cultural Aigüestoses.

L'Onze de Setembre, l'alcalde de la ciutat, Enric Llorca, encapçalarà la representació municipal a l'acte d'homenatge davant la tomba de Rafael Casanova a l'església parroquial de Sant Boi, en un dels actes més destacats de l'agenda festiva de la comarca del Baix Llobregat.

Casanova era el conseller en cap durant el setge a Barcelona de 1714 i les seves restes estan enterrades a l'església de Sant Baldiri de Sant Boi.

Posteriorment, ja a Sant Andreu de la Barca, l'alcalde presidirà els actes commemoratius de la Diada a la plaça Onze de Setembre.

A partir de les 11.30 hores hi ha prevista una ballada de sardanes, que organitza la Societat Casino, a la plaça de l'Onze de Setembre, i les activitats continuaran amb l'ofrena floral d'homenatge a la figura de Rafael de Casanova que fan les institucions de la ciutat, els partits polítics i les entitats de Sant Andreu de la Barca.

Enric Llorca ha subratllat que "la commemoració de la Diada ha de servir per reivindicar la nostra identitat, la nostra llengua i la nostra cultura" i ha dit que aquesta ha de ser "una jornada de reafirmació i d'orgull, que hem de viure en un clima de convivència i de civisme, dos aspectes que sempre han caracteritzat a la societat catalana".