Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/09/2019 00:11:09
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

07/05/2019

La Fira de Primavera de Sant Andreu de la Barca es silenciarà per als nens amb autisme

La Fira de Primavera de Sant Andreu de la Barca es silenciarà per als nens amb autisme

Les atraccions de fira no emetran sons el durant dues hores el diumenge

Sant Andreu de la Barca organitza aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de la Primavera, una mostra comercial i un aparador de les entitats i associacions de la ciutat.

La fira tindrà com a escenari principal el centre de la ciutat, on les botigues, les indústries i les empreses de serveis col·locaran els seus estands per donar a conèixer la seva oferta.

La mostra es completa amb una mostra d'entitats i una completa agenda cultural.

Es previst que durant els dos dies que dura la fira, dissabte i diumenge, passin per la ciutat més de 90.000 persones i es generi un volum de negoci de més de 680.000 euros.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que "durant aquest cap de setmana la ciutat es converteix en el centre del nord del Baix Llobregat i és un moment excel·lent per presentar la nostra oferta comercial i industrial i també la riquesa associativa que té Sant Andreu".

Una de les novetats de l'edició d'enguany és que durant dues hores, diumenge entre les 18 i les 20 hores, les atraccions de la fira deixaran d'emetre so i llums com a mesura de solidaritat amb els nens amb un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

El TEA afecta de diferent manera a cada persona que el pateix però es caracteritza per la dificultat que tenen les persones amb aquest trastorn per processar la informació del seu entorn, ja sigui auditiva, visual o tàctil.

Els nens amb aquest trastorn no poden gestionar ni processar tota la informació que els arriba mitjançant els sentits i això provoca un problema d'aprenentatge, de conducta i coordinació, i afecta les seves relacions socials, la seva autonomia personal, les seves habilitats per al joc i la seva capacitat per a comunicar-se.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca té especial sensibilitat amb aquest col·lectiu.

La Policia Local de la ciutat compta amb un programa de suport a les persones amb TEA basat en les capacitats terapèutiques dels gossos per contribuir a la millora de la qualitat de vida del col·lectiu.

Una altra de les novetats de la Fira de la Primavera es el repartiment de les primeres 11.000 plantes que han sortit del nou hivernacle de la ciutat, que s'ha construït als terrenys de la masia de Can Sunyer.

La iniciativa està en el marc d'un programa d'integració social que treballa per poder donar una sortida a persones, especialment joves, que tenen especials problemes per trobar una feina.
 

Enllaços relacionats