Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/03/2019 09:58:05
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

02/03/2018

Més de 300 persones demanen informació sobre les clàusules abusives dels préstecs hipotecaris

Més de 300 persones demanen informació sobre les clàusules abusives dels préstecs hipotecaris

L'OMIC atén als afectats dos cops al mes

Més de 300 persones van demanar l'any passat informació a l'Ajuntament sobre les clàusules abusives dels seus préstecs hipotecaris.

El Col·legi d'Advocats de Sant Feliu (del que depèn Sant Andreu de la Barca) i la Diputació de Barcelona han renovat l'acord que permet que es pugui continuar prestant aquest servei a la ciutat.

L'Oficina Municipal d'Habitatge centralitza a la ciutat tots els aspectes relacionats amb aquest tema i, arran la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del mes de desembre de 2016, que obliga als bancs a tornar el cobrat de més per les clàusules sòl, ha rebut un increment de sol·licituds d'informació.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha recordat que "l'Ajuntament fa anys que assessora als ciutadans sobre aspectes relacionats amb els préstecs hipotecaris, entre d'altres coses".

Durant l'any 2016, l'Oficina Municipal d'Habitatge va atendre 31 persones que feien consultes sobre aspectes relacionats amb les clàusules sòl i 13 de persones que tenien com a referència a la seva hipoteca l'IRPH.

En canvi, durant 2017 van ser més de 300 les que es van adreçar a les dependències municipals per demanar informació.

L'Oficina Municipal d'Habitatge dóna informació sobre d'altres temes relacionats amb l'habitatge, com ara la reestructuració del deute i la mediació amb els bancs en cas d'impagament.

L'alcalde ha demanat als veïns que tinguin problemes amb els pagaments de la seva hipoteca que s'adrecin a l'Ajuntament "per poder fer els tràmits i les negociacions necessàries per poder evitar situacions extremes, més difícils de solucionar si el procés està avançat".

El servei d'atenció als ciutadans sobre clàusules hipotecàries abusives es farà dos dimecres al mes de 15h a 19 h.

Al servei s'ha d'accedir amb cita prèvia trucant al telèfon gratuït d'informació municipal 900 151976.