Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/02/2019 14:07:55
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
09/02/2018

La Policia Local inicia una campanya preventiva de control de drogues i alcoholèmia

La Policia Local inicia una campanya preventiva de control de drogues i alcoholèmia

L'objectiu és prevenir accidents i conductes irresponsables

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca ha començat una campanya preventiva de control de drogues i alcohol que consisteix en incrementar els controls que ja es fan de manera habitual.

L'objectiu és recordar a la població els perills que suposa conduir sota els efectes del alcohol o un altre tipus de droga i preveu incrementar els controls a la carretera i a la zona urbana.

La campanya coincideix amb l'època de Carnestoltes i està en el marc de la planificació establerta pel Servei Català de Trànsit (SCT).

L'any 2016, el darrer del que es tenen dades, segons dades de l'Institut de Medicina Legal, el 46,2% dels conductors morts a la carretera a Catalunya van donar positiu en consum de drogues, alcohol o psicofàrmacs, un dels principals factors concurrents de la sinistralitat vial i d'agreujant de la lesivitat.

Encara que es circuli amb una taxa d'alcoholèmia que estigui dins dels marges legals permesos, el risc d'accident s'incrementa i la única taxa segura és 0,0%.

Si conduïm sota els efectes de l'alcohol s'incrementa el temps de reacció, hi ha problemes de percepció, d'atenció, de control i de coordinació i augmenta la somnolència.

Les drogues, en canvi, poden provocar alteracions de la memòria i de la percepció del moviment; de l'estat d?ànim; de la velocitat psicomotora; de la percepció i de l'equilibri; entre moltes d'altres coses.
 

Altres notícies