Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/05/2018 08:27:44
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
fira de la primavera 18

Home |
24/02/2017

L'Ajuntament reclama més mitjans pels ambulatoris per millorar l'atenció sanitària

L'Ajuntament reclama més mitjans pels ambulatoris per millorar l'atenció sanitària

El Ple aprova una declaració institucional en aquest sentit

El ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una declaració institucional amb la que reclama més mitjans materials i professionals pels centres d'atenció primària (CAP) i pels centres d'urgències d'atenció primària (CUAP) amb la finalitat de millorar l'atenció que reben els usuaris i descongestionar els serveis d'urgència dels hospitals.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha recordat que l'atenció sanitària "digna" és un dret fonamental i considera que "enguany no hem tingut preparats plans de xoc per situacions habituals, com ara l'epidèmia de grip, que ha tornat a col·lapsar les urgències dels hospitals".

Llorca considera que "dotant de mitjans els centres d'atenció primària podem atendre amb garanties bona part dels usuaris, evitem desplaçaments als centres hospitalaris, llargues esperes i la saturació d'aquests serveis".

La declaració institucional aprovada pel ple reclama un mapa sanitari comarcal i aposta per mantenir una actitud proactiva de col·laboració institucional per treballar amb la Generalitat en l'elaboració d'un mapa de les necessitats existents, i que es materialitzi en un Pla Sanitari Comarcal, que a mig i llarg termini, millora l'eficiència i eficàcia de l'atenció sanitària a la comarca.

Atenció als afectats per les clàusules sòl

El ple municipal també ha aprovat una moció de suport als afectats per les clàusules sòl a les seves hipoteques. 

En aquest sentit, el portaveu del Govern, Juan Pablo Beas, ha recordat que des del mes de gener l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) i l'Oficina d'Habitatge han atès gairebé 200 persones afectades per aquestes clàusules.

A la pàgina web municipal es pot descarregar un model per reclamar directament a l'entitat bancària els diners que s'han pagat de més.

El ple també ha aprovat donar suport al manifest "Casa meva, casa vostra" i una declaració amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona, el 8 de març, amb la que defensa la igualtat de les persones i rebutja la violència de gènere.

Els representants municipals han guardat un minut de silenci durant el ple en record de les 15 dones mortes en el que portem d'zany per violència de gènere.