Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/07/2018 18:29:55
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
festiu 18

Home |
11/09/2017

Sant Andreu de la Barca celebra la Diada amb convivència, entesa i acord

Sant Andreu de la Barca celebra la Diada amb convivència, entesa i acord

L'alcalde defensa un referèndum "Legal, efectiu, vinculant i democràtic" que estableixi un nou marc de relació de Catalunya dins d'Espanya

Sant Andreu de la Barca ha viscut avui una nova celebració de la Diada Nacional de Catalunya en un clima festiu i amb convivència, entesa i acord.

Una representació municipal encapçalada per l'alcalde, Enric Llorca; la primera tinent d'alcalde, Montserrat Tobella; i la regidora de Benestar Social, Dolors Bedós, ha participat a primera hora del matí a l'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi.

Posteriorment, l'alcalde ha presidit els actes festius a la ciutat, centrats a l'ofrena que fan les institucions, els partits polítics i les associacions de Sant Andreu de la Barca davant del monument a Rafael Casanova, que va ser conseller en cap de Barcelona durant el setge de Barcelona l'any 1714.

L'alcalde ha assegurat que "l'Onze de Setembre és una excel·lent oportunitat per reafirmar el nostre sentiment català i la nostra aposta ferma i decidida per la millora i la prosperitat del nostre país i la defensa de la seva llengua, les seves tradicions i la seva història".

"Sobretot", ha dit l'alcalde, "és un moment únic per fer una aposta pel seu futur, un futur que passar per la convivència, l'entesa i l'acord?.

Durant el seu discurs, l'alcalde ha reconegut que al llarg de la seva història, Catalunya ha viscut moments de dificultat i divisió "com els que vivim ara" però ha assegurat que "és normal en una societat diversa, inquieta i dinàmica com la nostra".

"Al llarg de la història els catalans hem demostrat que el seny ha imperat en les nostres accions, que respectem totes les postures, per diferents que siguin, que tinguin com a finalitat el progrés del país i el benestar dels ciutadans; i que mai hem diferenciat entre la població per raons de llengua, origen o ideologia política", ha dit l'alcalde.

Llorca ha assegurat que "tenim una oportunitat única per plantejar el futur del país i definir el camí de com podem assolir-ho des de la legalitat, el respecte i la convivència" i ha afegit que "hem de treballar conjuntament per tirar endavant aquesta terra i lluitar per un futur millor".

L'alcalde ha reconegut que la situació que viu actualment el país és "extraordinària" i que hi ha un clima "enrarit" amb una societat "dividida i preocupada" pel futur.

"Hem de trobar el camí per redreçar la situació, per establir un nou marc de relació de Catalunya dins d'Espanya, que sigui positiu i satisfactori per a tothom" ha dit l'alcalde, que ha defensat que "els catalans votarem però ho farem en democràcia: en un referèndum legal, efectiu, vinculant i democràtic, que contempli com la reforma de la Constitució Espanyola estableix un nou marc de relació de Catalunya dins d'Espanya".

Finalment, l'alcalde ha assegurat que "hem de trobar el camí perquè els catalans puguem acceptar o rebutjar un nou acord amb la resta d'Espanya i hem de treballar per aconseguir el suport d'una àmplia majoria".