Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/05/2018 11:58:53
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
fira de la primavera 18

Home |
28/04/2017

L'Ajuntament defensa una reforma constitucional per a blindar les pensions

L'Ajuntament defensa una reforma constitucional per a blindar les pensions

El ple aprova una moció que proposa establir els mitjans per evitar possibles privatitzacions

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una moció que proposa una reforma de la constitució amb la finalitat de blindar el sistema públic de pensions.

El text s'ha aprovat a proposta de SQE i ha comptat amb el suport de totes les forces polítiques, tret del PP que s'ha abstingut.

La moció proposa que es reculli com a obligació constitucional el manteniment del poder adquisitiu real de les pensions, i per tant la impossibilitat que cap tipus de mesura, ja sigui retallades, pujades d'impostos, copagaments o un augment dels serveis bàsics pugui afectar les pensions.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha assegurat que "cobrar una pensió significa viure amb dignitat en arribar a una determinada situació de la nostra vida" i ha apuntat que "les pensions són un pilar bàsic de l'Estat del Benestar que ha d'estar garantit i no pot dependre de cap situació política, amb el risc que es puguin privatitzar".

"No ens correspon als ajuntaments decidir com es paguen les pensions, si amb la caixa de pensions o amb els impostos, però cal blindar-les perquè és una manera de donar dignitat a les persones".