Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
05/12/2019 22:44:19
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Nadal 2019

Home |
25/11/2019

Reconeixen la tasca d'aquestes entitats en la prevenció i el manteniment dels boscos

Reconeixen la tasca d'aquestes entitats en la prevenció i el manteniment dels boscos

Sant Andreu de la Barca acull el lliurament dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona

El Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca ha estat l'escenari enguany del lliurament dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals, que atorga la Diputació de Barcelona. Enguany els guardonats han estat Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera pel projecte Ampliació de les zones d'actuació del Pla de prevenció d'incendis forestals del municipi, i la Federació d'ADF del Penedès Garraf pel projecte "El bosc i l'Hort de les escoles".

En aquesta edició, el Premi Honorífic, destinat a reconèixer la trajectòria d'una persona vinculada a les ADF al llarg de la seva vida ha estat per a Jaume Gallofre, de l'ADF de Terrassa, impulsor de l'Agrupació de Voluntaris de Terrassa després de l'incendi al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac de 1986 i des de llavors ha participat en totes les campanyes d'estiu i en la elaboració de cartografia de la comarca del Vallès.


Les ADF són entitats voluntàries que treballen en la prevenció d?incendis forestals i que van néixer després dels grans incendis del juliol de 1994 a les comarques de la Catalunya Central.


Un total d'onze projectes optaven a aquesta 23 edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals que la Diputació de Barcelona convoca anualment amb l'objectiu de guardonar la tasca que realitzen les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), les Federacions d'ADF i les persones que en formen part.

Durant el lliurament dels premis, l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va subratllar la feina d'aquestes entitats al llarg de tot l'any, "no només durant el període estival, que és quan més risc d'incendi hi ha".

Llorca també ha assegurar que les ADF "estan fonamentades en elements essencials per a la societat, com ara la dedicació, l'entrega, el companyerisme i l'esforç".