Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
22/03/2019 07:01:37
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Fira del vi 19

Home |
04/04/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comprovarà el correcte funcionament de les seves sirenes de risc químic

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comprovarà el correcte funcionament de les seves sirenes de risc químic

El pròxim dimarts 10 d'abril

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comprovarà el pròxim dimarts 10 d'abril el funcionament de les sirenes de risc químic que hi ha a la localitat.

La ciutat s'afegeix d'aquesta manera a la prova que es fa en el marc del Pla del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT), que es fa cada sis mesos aproximadament, amb la doble finalitat de comprovar de manera periòdica el correcte funcionament de la sirena i també de reconèixer el so i millorar la resposta d'autoprotecció, per part dels ciutadans, en cas d'accident químic.

El regidor de Protecció Civil, Xavi Pla, ha explicat que l'objectiu de la prova es comprovar el funcionament de les sirenes i també que els ciutadans es pugui familiaritzar amb el so amb la finalitat de poder reconèixer el seu soroll.

Pla ha recordat que en cas de risc químic els ciutadans haurien de confinar-se a l'interior de l'edifici més proper i no sortir a l'exterior fins haver confirmat que ha finalitzat la situació d'emergència.

El confinament, tancant portes i finestres, redueix de forma important el risc d'estar exposat a l'agent tòxic.

El so que se sentirà és un so oscil·lant de tres intervals d'un minut de durada, separats entre ells per un interval de 5 segons de silenci.

Cal destacar que des de l'interior dels edificis els ciutadans no sentiran el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l'exterior dels edificis.

El final de la prova de sirenes s'anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.
 

Altres notícies