Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
05/12/2019 23:54:43
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Nadal 2019

Home |
15/03/2016

Sant Andreu de la Barca preveu diverses actuacions per facilitar l'adaptació de la ciutat al canvi climàtic

Sant Andreu de la Barca preveu diverses actuacions per facilitar l'adaptació de la ciutat al canvi climàtic

Entre d'altres coses es construirà una bassa de laminació per evitar inundacions

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat el Pla Local d'Adaptació al canvi Climàtic, que preveu diverses accions per minimitzar els efectes d'aquesta realitat.

La proposta està en el marc de la iniciativa Mayors Adapt (Alcaldes per a l'Adaptació) de la Direcció General d'Acció per al Clima de la Comissió Europea.

L'objectiu del Pla és adaptar Sant Andreu de la Barca als efectes derivats del canvi climàtic, i esdevenir un municipi més resilient, és a dir, amb capacitat d'adaptació i retorn a la normalitat, després d'una situació negativa.

La regidora de Medi Ambient, Eva Prim, ha destacat que "el canvi climàtic és ja una realitat a la nostra societat i l'objectiu d'aquest pla és adaptar-nos a ell i minimitzar els seus efectes, moderar els danys potencials i fer front a les conseqüències".

El pla preveu detectar riscos i vulnerabilitats que poden afectar el municipi a conseqüència del canvi climàtic, apuntar les mesures que cal aplicar per minimitzar-los i elaborar un pla d'acció.

Un exemple seria el risc potencial d'augment d'inundacions i avingudes, un fet que està vinculat al risc de variació del cabal mitjà dels rius.

Una acció que proposa el Pla per adaptar-nos a aquest risc és la construcció d'una bassa de laminació a l'entrada dels torrents en zona urbana.

El Pla local d'Adaptació al Canvi Climàtic complementa el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) i col·loca l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en una posició força avantatjada respecte a l'assoliment dels objectius del Nou Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia Sostenible i el Clima, que es va presentar a Brussel·les a l'octubre de 2015.

Tots els signants de l'acord Mayors Adapt es comprometen a treballar per a l'adaptació al canvi climàtic com a mesura complementària a les polítiques i accions de mitigació del canvi climàtic, les quals havien dirigit les accions fins el moment.