Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/02/2019 15:06:53
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
13/02/2018

L'Ajuntament participa a la cimera de Copenhague per a la millora del clima

L'Ajuntament participa a la cimera de Copenhague per a la millora del clima

L'objectiu és adaptar la ciutat als efectes del canvi climàtic

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, encapçala la delegació de representants de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que participa aquests dies a la Cimera de Copenhague, que es marca com a objectiu adaptar les ciutats pels efectes del canvi climàtic.

La cimera reuneix als líders polítics dels 32 països dels que formen part les 79 ciutats que són membres de la Xarxa Europea de Ciutats Saludables.

A la trobada també participen les ciutats catalanes de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Els alcaldes debaten i donen forma a la que ha de ser "La declaració de Copenhague", sota el lema "Ciutats més saludables i felices per a tots. Un enfoc transformador per a societats segures, inclusives, sostenibles i resilients".

La trobada d'alcaldes es marca diversos objectius com ara acordar una visió política renovada que presenti una aspiració compartida per a totes les ciutats, reduint les desigualtats i millorant la salut i el benestar per a tots.

També s'ha de pactar com les ciutats poden treballar de manera conjunta per respondre als canvis culturals, socials, econòmics i ambientals a les societats, amb la finalitat de fer front i superar els desafiaments actuals per assolir el desenvolupament sostenible, millorar la salut i el benestar per a tots i reduir les desigualtats.

Cal acordar també com les ciutats poden contribuir a millorar la salut i el benestar de tots a nivell local, nacional, regional i mundial, mitjançant una diplomàcia de salut millorada i noves formes de governació multilateral que respongui a la globalització i treballin coordinades per fer front als desafiaments comuns.

Les ciutats participants es comprometen a enfortit el paper de lideratge de la Xarxa a les converses globals en curs sobre les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i el desenvolupament sostenible.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca ha destacat el compromís de la ciutat per continuar treballant en la construcció d'una ciutat saludable, sostenible i amable amb el medi ambient i amb les persones.

Llorca ha recordat que amb la signatura d'aquest pacte s'adquireix el compromís de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle amb actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables.

"L?objectiu ja no és la lluita contra el canvi climàtic, perquè s'ha demostrat que és una realitat, sinó que hem de treballar per minimitzar el seu impacte i adaptar-nos a ell", segons l'alcalde.

El pacte d'alcaldes manté que el desafiament de la crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania.

És per això que s'ha considerat que les ciutats han de liderar l'aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal donar suport als seus esforços.

Amb l'adhesió a aquest pacte, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es compromet a la descarbonització del territori i contribuir a mantenir l'escalfament global per sota dels 2 graus.

Un altre dels objectius és fer territoris més resilients, es a dir, que siguin capaços d'adaptar-se a la nova realitat.

 

Altres notícies