Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/03/2019 10:39:56
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Fira del vi 19

Home |
06/04/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca fomenta la mobilitat sostenible i segura i potencia els desplaçaments a peu i en bicicleta

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca fomenta la mobilitat sostenible i segura i potencia els desplaçaments a peu i en bicicleta

El Ple municipal ha aprovat el Pla de Mobilitat

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha redactat el seu pla de mobilitat, un document que fa una diagnosi de quina és la situació actual de la ciutat i que marca les línies a seguir per tenir una mobilitat més sostenible, segura, equitativa i eficient.

La redacció d'aquest pla estratègic ha estat multidisciplinari i ha comptat amb la participació de tècnics de les regidories implicades en la mobilitat: Medi Ambient, Urbanisme i la Policia Local.

El ple municipal ha aprovat inicialment el document.

La tècnica de Medi Ambient i coordinadora del pla, Rosa Maria Asencio, ha explicat que "el primer pas ha estat elaborar un estudi que ens permeti saber com està la mobilitat actualment a la ciutat, quins són els usos que fan els ciutadans i quins són els seus hàbits".

D?aquest estudi es desprèn que a la ciutat es fan cada dia 104.115 desplaçaments, dels quals 46.852 es fan a peu.

Actualment, Sant Andreu de la Barca compta amb 1,8 quilòmetres de carril bici, una xifra que s'incrementarà en els pròxims mesos quan s'executin les obres previstes a la ciutat, com ara la que es fa a la carretera de Martorell o a l'avinguda Pirineus, que incorpora un carril bici.

Els nous espais per a bicicletes es faran seguint la tendència actual, es a dir, de manera segregada de la vorera amb la finalitat de garantir i permetre la convivència entre vianants i ciclistes.

Els principals objectius del Pla de mobilitat passen per augmentar la superfície i la qualitat de la xarxa de vianants; fomentar els desplaçaments segurs en bicicleta; fomentar l'ús del transport col·lectiu; reduir la mobilitat motoritzada i augmentar la seguretat; millorar l'estacionament per evitar que hi hagi vehicles circulant per trobar aparcament; i augmentar la seguretat en els desplaçaments el municipi i reduir l'accidentalitat.

Per aconseguir aquests objectius, l'Ajuntament planteja diverses mesures concretes com ara millorar l'accessibilitat de les voreres i guals, així com crear nous passos de vianants; ampliar la xarxa de carrils bicis; millorar l'accessibilitat a les parades de bus; promoure l'ús de vehicles amb energies alternatives per al transport públic o incrementar el nombre de zones 30, vies on els vianants tenen prioritat per sobre dels vehicles.

En aquest sentit, el projecte de millora de la carretera de Barcelona, des de la plaça de les Palmeres cap a Pallejà, ja preveu limitar la velocitat dels vehicles a 30 quilòmetres per hora i donar prioritat als vianants. També es definirà una xarxa preferent per a vianants i s'augmentarà la seguretat a les cruïlles.

Altres notícies