Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
21/02/2020 03:43:40
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
carnaval 2020

Home |
13/09/2019

L'Ajuntament explica el paper de les ciutats per promoure la salut de les persones a la reunió anual de l'OMS

L'Ajuntament explica el paper de les ciutats per promoure la salut de les persones a la reunió anual de l'OMS

L'alcalde Enric Llorca pronunciarà la conferència "Les ciutats, laboratori per aplicar polítiques per millorar la salut dels ciutadans"

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, participarà la pròxima setmana a la reunió anual organitzada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que tindrà lloc a la ciutat danesa de Copenhaguen del 16 al 19 de setembre.

A aquesta trobada hi participen representants ministerials de 54 països de la Unió Europea i Sant Andreu de la Barca és la ciutat convidada per explicar la seva experiència en matèria de salut pública.

Sant Andreu de la Barca és un municipi distingit per l'OMS com "Ciutat Saludable" per les polítiques que s'impulsen des del consistori per promoure la salut dels ciutadans i forma part de la Xarxa Europea de Ciutats Saludables.

A la seva conferència, que tindrà lloc dimarts, l'alcalde destacarà el paper de les ciutats com a laboratori per implantar polítiques saludables per als seus ciutadans "tenint en compte que parlem del lloc on viuen i conviuen les persones, és per això que les accions que es fan des dels ajuntaments tenen un paper destacat a la vida de les persones".

A més de la creació d'espais públics i adequació de llocs per afavorir la relació interpersonal, l'alcalde destaca la importància dels ajuntaments per aplicar mesures com acabar amb les barreres arquitectòniques; crear ocupació, per contribuir a reduir les diferències socials; o afavorir l'accés a la cultura i a l'educació com una mesura d'igualtat d'oportunitats.