Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/06/2019 05:20:52
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
08/06/2018

L'Ajuntament reclamarà el cobriment de totes les vies de ferrocarril que travessen la ciutat

L'Ajuntament reclamarà el cobriment de totes les vies de ferrocarril que travessen la ciutat

La major part de les vies ja estan soterrades i van donar pas a un passeig d'un quilòmetre de llarg

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha anunciat que l'Ajuntament demanarà a la Generalitat el soterrament totes de les vies de ferrocarril que passen actualment per la ciutat.

Les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que fragmentaven la ciutat, es van soterrar l'any 2001 i a sobre es va construir el Passeig del Parlament, una via cívica que actualment és un espai ciutadà.

El projecte de soterrament deixava per a més endavant el cobriment dels ramals dels extrems, que finalment no es van arribar a fer degut als efectes i retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que "realment es tracta d'un espai molt curt que afecta als extrems de la localitat" i recorda que "tot està preparat per a la col·locació d'una llosa a sobre que permeti que els trens no passin a cel obert, minimitzant d'aquesta manera el soroll que provoquen els ferrocarrils".

La crisi econòmica, recorda Llorca, va impedir que s'executessin les obres.

"Ara sembla que la situació s'ha superat i és el moment de reprendre aquesta iniciativa, que millorarà encara més la qualitat de vida dels veïns de Sant Andreu de la Barca", ha dit l'alcalde.

Enric Llorca participa avui divendres a la jornada "Diàlegs per al Soterrament", un espai d'informació i debat organitzat per l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que vol conèixer les experiències d'èxit d'altres municipis que han pogut soterrar les vies que travessaven les seves poblacions ara que aquesta localitat enceta aquest projecte.

L'objectiu de les jornades, on participen d'altres ciutats com ara Badalona o Terrassa, és fer una aproximació a experiències de referència en matèria de transformació urbana.

L'alcalde explicarà com el soterrament de les vies van donar pas a un passeig d'un quilòmetre de llarg, que va des del carrer de l'Esport fins al barri del Carme, amb zones d'aparcament, jocs infantils, bancs i una estètica moderna i actual.

 

Altres notícies