Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/02/2020 10:06:03
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
24/05/2017

L'Ajuntament estudia la instal·lació de sistemes fotovoltaics als edificis municipals

L'Ajuntament estudia la instal·lació de sistemes fotovoltaics als edificis municipals

El Ple té previst aprovar la constitució d'un comitè tècnic que treballi per fer de Sant Andreu una ciutat més sostenible

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca treballa per fer de la ciutat un municipi que incorpori energies sostenibles i adaptat al canvi climàtic.

El ple municipal del mes de maig, que ha de tenir lloc demà dijous i del que podeu consultar l'ordre del dia  a la columna de la dreta, té previst aprovar la constitució d'un comitè tècnic per estudiar la viabilitat d'implantació de les accions que s'han de dur a terme en aquest sentit.

Una de les primeres accions d'aquest comitè d'experts serà valorar la possible instal·lació de sistemes fotovoltaics als edificis municipals, per tal que un percentatge de l'energia consumida sigui renovable.

La mesura està en el marc de les polítiques que du a terme l'Ajuntament en favor del medi ambient, com ara l'adhesió del consistori al Pacte d'Alcaldes, que es marca com a objectiu reduir les emissions de CO2 en un 20% fins l'any 2020 mitjançant actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energies renovables.

Darrerament, el Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia és el corrent principal del moviment Europeu que involucra les autoritats locals i la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic, un pacte al que l'Ajuntament té previst adherir-se.

Els municipis que s'han sumat al pacte es comprometen a executar accions per assolir reduccions d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de com a mínim el 40% a l'any 2030 i l'adopció d'un enfocament conjunt per abordar la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha estat dels primers en redactar el seu Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC), que proposa unes accions per adaptar el municipi als efectes derivats del canvi climàtic.