Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/11/2019 03:38:03
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
26/08/2019

La Festa Major de Sant Andreu de la Barca avança en la inclusió i la igualtat

La Festa Major de Sant Andreu de la Barca avança en la inclusió i la igualtat

La cita es celebra del 30 d'agost al 2 de setembre

La Festa Major de Sant Andreu de la Barca dona enguany un pas més a favor de la integració de les persones, de la lluita contra les desigualtats i contra la violència de gènere.

Sant Andreu de la Barca celebra la seva Festa Major del 30 d'agost al 2 de setembre.

Al recinte firal s'instal·larà enguany un Punt Lila, amb la finalitat de sensibilitzar i lluitar contra les actituds masclistes i lgtbifòbicas.

L'objectiu és treballar per a la sensibilització i visualització d'una situació, com ara la violència contra les dones, present a la nostra societat i, en cas de necessitat, atendre de manera integral a les persones que hagin patit una agressió.

El personal que atendrà aquest recurs informarà i assessorarà als participants a la festa que ho demanin sobre els passos que cal donar en cas d'haver-se sentit intimidat.

Els responsables del servei acompanyaran a la possible víctima, contactaran amb la seva família i recorreran als cossos de seguretat en cas de necessitat.

A més, i amb la finalitat que totes les persones puguin gaudir de la festa, amb independència de les seves capacitats o característiques, les atraccions de fira es silenciaran i deixaran d'emetre llums com a mesura de solidaritat amb els nens afectats per un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

Les atraccions es silenciaran els quatre dies de festa entre les 18 i les 20 hores.

A més, com ja és habitual a tots els esdeveniments multitudinaris que s'organitzen a Sant Andreu de la Barca, es posarà en marxa un servei especial d'acompanyament a persones amb discapacitat o necessitats especials.

L'organització reserva un espai des d'on les persones amb mobilitat reduïda poden seguir, per exemple, els concerts de Festa Major sense problemes de visibilitat o aglomeracions.

La Festa Major de Sant Andreu de la Barca començarà divendres dia 30 d'agost amb el tradicional pregó, enguany a càrrec dels responsables de les penyes barcelonista i madridista de la ciutat.

El programa preveu activitats per a tots els gustos i edats, des d'actuacions castelleres, balls de gegants o correfocs fins a la ja consolidada Festa Holi.

El grup La Unió posarà enguany música a la Festa Major.