Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/10/2019 04:05:36
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
18/01/2017

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Pimec signen un conveni per donar suport a les empreses familiars

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Pimec signen un conveni per donar suport a les empreses familiars

Pretén facilitar el relleu generacional a aquest tipus de negocis

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, i el president de la patronal Pimec al Baix Llobregat i l'Hospitalet, Ramon Pons, han signat aquest matí de dimecres un conveni amb la finalitat de promocionar el teixit industrial de la ciutat.

Un dels objectius de l'acord al que han arribat les dues parts és promoure l'empresa familiar i facilitar el relleu generacional.

Les petites i mitjanes empreses són un dels pilars de l'economia de Sant Andreu de la Barca i una de les principals fonts d'ocupació de la població.

Aquest tipus d'empreses, per les seves característiques intrínseques, estan estretament lligades a les persones que les creen i les dirigeixen durant anys.

Sovint quan els responsables es jubilen i traspassen el negoci a fills o nebots, l'empresa fa una baixada en els seus resultats i sovint hi ha conseqüències traumàtiques.

L'alcalde Llorca ha destacat que "un dels objectius d'aquest conveni és acompanyar, assessorar i ajudar a la família en aquest relleu generacional".

El primer pas ara serà detectar el nombre d'empreses familiars, tallers o negocis petits que hi ha a Sant Andreu de la Barca i conèixer les seves necessitats per poder oferir aquesta col·laboració i mediació.

Un altre dels aspectes que preveu el conveni és incrementar la formació dels empresaris i fomentar la internacionalització dels negocis.

Amb aquesta finalitat, al mes de febrer Pimec assessorarà als empresaris del sector del metall i del cautxú que vulguin obrir mercat a Alemanya, un dels països amb més demanda d'aquest tipus d'indústria.
 

Altres notícies