Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/10/2018 12:49:25
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
15/12/2017

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova un pressupost de 22,2 milions d'euros

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova un pressupost de 22,2 milions d'euros

Reserva 1,7 milions al capítol d'inversions

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat el pressupost municipal per l'any vinent, que puja a 22,2 milions d'euros, el que suposa un increment del 3,23% respecte al present exercici.

Els comptes municipals s'han aprovat amb els vots a favor del PSC, PdCAT, C's i PP i l'oposició d'ERC, ICV i SEP.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, manté que els comptes municipals es marquen com a objectiu "l'atenció a les persones, especialment a les més vulnerables; promoure i potenciar les empreses locals i el comerç, com a eina de creació d'ocupació i font de riquesa; i el foment de les entitats culturals i esportives, un element fonamental per a la dinamització de la ciutat".

Llorca també ha subratllat els criteris d'austeritat i contenció de la despesa amb els que s'han confeccionat els pressupostos.

Mantenir i potenciar els serveis a les persones

L'objectiu dels comptes municipals és mantenir la qualitat dels serveis que es presten a les persones, posar en marxa polítiques que consolidin la sortida de la crisi de ciutadans i empreses, disminuir les desigualtats i fomentar la igualtat d'oportunitats.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dedica un especial esforç a les polítiques adreçades a les persones i el 19% del pressupost es destina a polítiques socials.

Un altre esforç important és el que es dedica al manteniment de la ciutat, aspectes com ara la recollida d'escombraries, l'enllumenat públic o la neteja dels carrers i les escoles, partides a les que es destina el 20% del pressupost.

La partida destinada a Serveis a les Persones és de 3,9 milions d'euros i el pressupost manté els recursos destinats a plans d'ocupació i foment de la contractació, que tenen un pressuposts de mig milió d'euros.

Atenció a la dependència i la discapacitat

Amb la finalitat de millorar els serveis a les persones, els pressupostos preveuen un augment dels serveis domiciliaris, que permeten atendre a persones grans i dependents a casa seva millorant la seva qualitat de vida.

També es continua combatent la pobresa energètica, aconseguint que cap ciutadà de Sant Andreu de la Barca vegi com li tallen el llum, l'aigua o el gas per problemes econòmics; i es continua contribuint a l'alimentació de les persones més afectades per la crisi econòmica i es garanteix un àpat al dia als nens de famílies vulnerables.

Un altre dels objectius de l'equip de Govern és treballar a favor del civisme, la convivència i la seguretat, que garanteix la llibertat de les persones.

És per això que el pressupost preveu potenciar la plantilla de la Policia Local amb dos nous agents, modernitzar els mitjans amb els que treballa aquest cos amb la incorporació de noves tecnologies, que facilitaran el contacte amb els ciutadans i l'agilització dels tràmits i gestions.

Inversions de futur

Del capítol d'inversions destaquen actuacions que es marquen com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones, com ara la transformació de la carretera N-2 i la creació de la nova plaça de l'Ajuntament; la continuació de la transformació del barri de Can Prats, amb la millora del carrer Doctor Fleming; la creació de parcs inclusius a tots els barris de la ciutat; i donant un pas més en la creació d'un centre d'art a la masia de Can Sunyer.

El pressupost per 2018 preveu la instal·lació de la nova gespa del camp de futbol 11; la primera fase de la nova comissaria de la Policia Local; així com d'altres inversions que es marquen com a finalitat potenciar la qualitat de vida de les persones.
 

Altres notícies