Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/05/2018 19:48:38
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
fira de la primavera 18

Home |
21/02/2017

Experiències vitals amb motiu del Dia de la llengua materna

Experiències vitals amb motiu del Dia de la llengua materna

Veïns de la ciutat expliquen la seva relació amb el català

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, el Consorci de Normalització Lingüística (CNL) ha organitzat un cicle de xerrades i trobades perquè els veïns de la ciutat poguessin explicar la seva relació amb la llengua catalana, com van aprendre a parlar l'idioma o quin ús en fan d'ell.

L'alcalde Enric Llorca va ser l'encarregat d'obrir el cicle de conferències amb l'estudiant de l'IES el Palau Hira Asghar, d'origen pakistanès.

L?alcalde va recordar que fa "no gaire temps" parlar en català en una esfera pública "no només estava prohibit sinó que estava perseguit" i que persones de la seva generació no van tenir l'oportunitat d'aprendre l'idioma a l'escola.

"El català es restringia a l'àmbit domèstic, on jo el vaig aprendre a parlar", recorda l'alcalde, que apunta que, més endavant, va fer "un curs per correspondència, encara durant la dictadura, per aprendre a escriure'l".

L'experiència de la Hira Asghar és força diferent. Originaria del Pakistan aquesta jove va arribar a Sant Andreu de la Barca sense conèixer l'idioma.

"Vaig aprendre algunes paraules però a l'escola em sentia com un indi, no podia construir frases per fer-me entendre", recorda i apunta que "la meva voluntat de poder comunicar-me i relacionar-me va fer que m'esforcés per aprendre català". I ho diu en un perfecte i normalitzat català.
 

Altres notícies