Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/04/2019 15:44:36
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Memòria de gestió 2015 - 2019

Home |
28/08/2018

La Festa Major, lliure d'agressions sexistes

La Festa Major, lliure d'agressions sexistes

L'objectiu és conscienciar la població de la importància de gaudir de l'espai públic en igualtat de condicions

"No és no. Només un si és un si". Aquest és el lema de la campanya que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posarà en marxa durant la Festa Major d'aquest any, que es celebra del 31 d'agost al 3 de setembre.

La iniciativa pretén fer de la festa un espai lliure d'agressions sexistes.

La primera iniciativa en aquest sentit es va fer el passat mes de juliol durant la Festa Jove, quan es va crear un camí segur que conduïa als joves fins a l'espai de la zona industrial on es feia la festa.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, ha explicat que "hem de conscienciar a tots els ciutadans, i especialment als més joves, de la necessitat de compartir els espais públics en igualtat de condicions".

Beas ha recordat que "mai a la nostra festa hem tingut cap problema d'aquestes característiques però cal remarcar que l'espai públic és un lloc de diversió del que hem de gaudir tots en igualtat de condicions, amb independència del nostre gènere?.

En el marc de la campanya, que declara la Festa Major com a espai lliure d'agressions sexistes, homòfobes, xenòfobes o de qualsevol altre tipus, els establiments participants que s'afegeixin exhibiran un cartell anunciador i l'Ajuntament repartirà unes polseres amb el lema de la iniciativa.

A més, qualsevol persona que es pugui sentir intimidada, assetjada o agredida podrà adreçar-se al punt de control de la festa i posar-ho en coneixement de la Policia Local, que prestarà un servei integral.