Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/06/2019 04:38:03
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
31/05/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca sorteja un viatge entre les persones que han deixat de fumar enguany

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca sorteja un viatge entre les persones que han deixat de fumar enguany

El CAP de la ciutat canvia cigarretes per fruita

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca participa de manera activa en la lluita contra el tabaquisme premiant a les persones que han deixar l'hàbit i evitant que els joves comencin a fumar.

Amb motiu del Dia mundial contra el tabac, que promou l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i que es commemora avui dia 31 de maig, el consistori sorteja un viatge per a dues persones a una destinació europea entre els pacients de la unitat tabàquica del CAP de la ciutat que han aconseguit deixar de fumar.

Enguany ha participat al sorteig una vintena de persones, que són les que han pres part del programa de deshabituació tabàquica que es fa al CAP de Sant Andreu de la Barca amb el suport de l'Ajuntament.

El viatge està valorat en 1.400 euros i la persona guanyadora també pot optar pels diners en metàl·lic.

L'Ajuntament també ha organitzat un concurs entre els estudiants de la ciutat per crear el cartell que anuncia els actes que es duen a terme a la ciutat en el marc de la Setmana sense Fum.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha considerat que "el millor premi per a una persona que ha deixat de fumar és precisament haver abandonat l'hàbit" i ha recordat que "amb aquest sorteig volem reconèixer l'esforç, el sacrifici i la força de voluntat d'aquestes persones".

Llorca ha recordat que Sant Andreu de la Barca és referència a Catalunya i a Espanya com a ciutat que treballa per la salut de les persones i ha subratllat que "la ciutat va ser pionera en la croada contra el tabac molt abans de la coneguda com a Llei antitabac".

L'alcalde s'ha mostrat satisfet de que "cada cop hi hagi menys persones que participen d'aquest concurs, perquè cada cop hi ha menys persones que necessiten deixar el tabac".

Segons dades de l'Agència de Salut Pública de Catalunya cada dia, de mitjana, 27 persones moren per culpa del tabac a Catalunya.

Durant el darrer any han deixat de fumar uns 60.000 catalans, però encara queda un milió i mig de població que fuma.

Al final de l'any, unes 10.000 persones perden la vida a causa del tabac i un de cada sis morts a Catalunya es relaciona amb aquest consum.

De les 27 morts diàries per tabac, set són per causes cardiovasculars.

Altres notícies