Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/07/2018 18:31:42
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
festiu 18

Home |
29/08/2017

L'Orquesta Mondragón posa música a la Festa Major de Sant Andreu de la Barca

L'Orquesta Mondragón posa música a la Festa Major de Sant Andreu de la Barca

Els responsables de l'ambulatori de la ciutat seran els pregoners

L'Ajuntament, les entitats, les associacions i els ciutadans ja ho tenen tot a punt per gaudir un any més de la Festa Major, l'esdeveniment ciutadà per excel·lència de Sant Andreu de la Barca.

Durant quatre dies, de l'1 al 4 de setembre, la localitat s'omplirà d'activitats, de propostes lúdiques i culturals, de novetats, de color, d'harmonia i de convivència.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha subratllat que "tots els ciutadans tenen un racó especial en aquesta Festa Major, tots podem trobar activitats que s'adaptin als nostres gustos, que ens permetin gaudir de la ciutat i dels seus espais".

Llorca ha recordat que "la Festa Major coincidirà amb la inauguració de nous espais ciutadans, com ara la zona de pícnic que s'ha construït a tocar de l'autovia o la remodelació de la zona de Mossèn Playà".

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, ha volgut agrair la feina que fan les entitats i les associacions durant la Festa Major i ha assegurat que "són els autèntic pilars d'una festa que té bona música, espectacles atractius, teatre de primer nivell i moltes activitats familiars".

Enguany, segons Beas, s'ha fet una divisió per edats de la festa: divendres més dedicada als joves, dissabte per a les persones adultes i el diumenge per a un públic més heterogeni.

Els pregoners d'enguany seran els treballadors de l'ambulatori de la ciutat, que enguany celebra el seu 25è aniversari.

Una doctora, una infermera i una administrativa seran les encarregades de llegir el pregó en nom de tots els professionals que treballen al centre.

L'infermera Cristina Escudero, una de les seleccionades, assegura que "és tot un honor per nosaltres ser els pregoners" i recorda la vinculació de Sant Andreu de la Barca amb el seu ambulatori "un dels serveis públics més ben valorats per la població".

La fotògrafa local Neus Vendrell ha estat l'encarregada en aquesta ocasió de dissenyar el cartell que anuncia al carrer la Festa Major.

Trencant la tradició dels darrers anys, on la imatge havia estat una il·lustració, en aquesta ocasió veiem la imatge d'un pare que porta a coll la seva filla perquè pugui gaudir de la Festa.

Servei especial per a persones amb discapacitat

Amb la finalitat que totes les persones puguin gaudir de la Festa Major, amb independència de les seves facultats o característiques, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dóna aquest any un pas més enllà i posarà en marxa un servei d'atenció integral a les persones amb algun tipus de discapacitat durant aquests dies.

A les darreres convocatòries ja s'havia reservat una zona a prop de l'escenari principal perquè les persones amb discapacitat poguessin estacionar el seu vehicle i durant l'arribada dels Reis Mags es reserva també un espai especial a prop de l'escenari perquè les persones que, per exemple, es mouen en cadira de rodes no tinguessin problemes per poder veure l'espectacle.

Enguany, l'Ajuntament i el cos de Protecció Civil, que és totalment voluntari, donen un pas més endavant i posaran en marxa un servei especial d'atenció a aquestes persones.

L?alcalde recorda que "les persones amb mobilitat reduïda, per exemple, tenen especials dificultats per moure's en indrets amb una gran concentració de públic".

Per minimitzar aquest problema, un voluntari de Protecció Civil acompanyarà i obrirà pas a les persones amb dificultats especials durant la seva visita al recinte de la Festa Major.

Per poder gaudir d'aquests servei, les persones interessades només s'han d'adreçar als responsables de Protecció Civil a la carpa que es col·locarà a l'extrem de l'avinguda constitució més proper al CAP i sol·licitar l'ajuda per la qual no cal fer reserva prèvia i és totalment gratuïta.

La febre dels esports electrònics arriba a Sant Andreu de la Barca

El Teatre Núria Espert es convertirà en l'escenari del primer torneig de League of legens, un dels jocs on line més populars.

D'aquesta manera, la febre dels esports electrònics arriba a la ciutat coincidint amb la Festa Major i el teatre s'omplirà de joves d'edats compreses entre els 14 i els 34 anys.

Són els practicants dels esports electrònics (o eSports), les competicions de videojocs on line que s'han convertit en un fenomen de masses mundial i que tenen una audiència que supera, en alguns casos, la dels esports més populars.

Segons els especialistes, per a aquest any la previsió d'audiència mundial del sector és de 280 milions de persones i creix a un ritme anual del 20%.

A Sant Andreu de la Barca els joves jugaran a League of Legends, un títol multijugador on line de fantasia.

El públic dels eSports és jove, majoritàriament masculí (85%), amb un perfil que té a veure molt amb els mil·lennistes.

L'èxit radica en la tecnologia: és el primer esport que neix en un context digital.

El gran creixement del sector ha vingut de la mà de l'aparició de les plataformes gratuïtes de retransmissió en directe per internet i de les empreses de videojocs, que finalment han vist el potencial del joc.

Segons els especialistes, el volum de negoci del sector previst per a aquest any està sobre els 470 milions d'euros, una quantitat que es duplicarà el 2019.
 

Altres notícies