Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/06/2018 01:38:50
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
15/03/2017

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca defensa la universalització de la salut

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca defensa la universalització de la salut

Participa a la comissió parlamentària que debat la futura llei

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha defensat la universalització de la salut i que grups en risc d'exclusió social puguin accedir a programes de prevenció de malalties, foment de la salut o gratuïtat de productes farmacèutics.

Llorca ha representat a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) a la comissió parlamentària que debat el futur text.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, metge de professió, ha destacat la importància que la salut arribi a tots els col·lectius, "fins i tot als que no estiguin empadronats, perquè de fet aquestes persones són les més febles i les que tenen un risc més elevat".

Llorca ha subratllat la importància que tots els col·lectius puguin accedir a programes atenció primària, atenció especialitzada, atenció psiquiàtrica i en salut mental, atenció sociosanitària, atenció farmacèutica, transport sanitari, tant programat com d?urgències, rehabilitació, transplantaments o tractaments complementaris, com alimentació especial o teràpies respiratòries.

"Des d'un punt de vista epidemiològic, aquests col·lectius, a més de l'assistència sanitària d'urgència, han d'estar inclosos en els programes sanitaris d'interès per a la salut pública del departament de Salut, que es concreten en la prevenció i atenció a la Sida/infecció VIH; la prevenció i el control de les infeccions de transmissió sexual; la prevenció i el control de les malalties transmissibles, com la tuberculosi, l'hepatitis o la meningitis", ha dit Llorca.

Durant la seva intervenció, l'alcalde ha reivindicat la necessitat de garantir el dret als medicaments i productes sanitaris.

"Si la voluntat és garantir la universalització del dret a la salut, no es pot obviar la garantia d'accés als medicaments i productes sanitaris de les persones amb una situació econòmica precària", ha dit Llorca, que ha afegit que "la llei aniquila la universalització de l'assistència sanitària, però també té un impacte molt important sobre el copagament farmacèutic comprometent l'accés als medicaments de molts col·lectius que incrementen la seva aportació".

Llorca ha reconegut que "si bé és cert que la llei preveu determinades exempcions al copagament farmacèutic en alguns supòsits, com ser perceptors d'una renda d'integració social o de pensió no contributiva o aturats que han perdut el dret a percebre el subsidi" però ha recordat que "aquest dret es torna a restringir a assegurats i beneficiaris acreditats per l'Institut Nacional de la Seguretat Social?.


 

Altres notícies