Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
17/07/2018 22:57:48
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
festiu 18

Home |
30/06/2017

L'Ajuntament rebutja l'ocupació il·legal d'habitatges

L'Ajuntament rebutja l'ocupació il·legal d'habitatges

El ple municipal aprova una moció en aquest sentit amb els vots a favor de PdCAT, PP, C's i PSC, l'abstenció d'ERC i l'oposició de SEP i ICV

El ple municipal de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una moció de rebuig a l'ocupació il·legal d'habitatges i contra les màfies que fan negoci dels problemes de vivenda que ha comportat la crisi econòmica.

La moció s'ha aprovat a proposta del grup municipal del PdCAT i ha comptat amb el suport del PSC, C's i PP, l'abstenció d'ERC i l'oposició d'ICV i SEP.

El text posa sobre la taula la problemàtica que tenen els propietaris d'habitatges que veuen com ocupen els seus pisos i que han de començar un llarg periple legal per recuperar l'ús de la seva propietat.

La moció recorda que els poders públics han de garantir la protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió social però també el dret a la propietat privada i proposa modificar les lleis per agilitzar el procediment per recuperar, per part del propietari, l'ús del seu propi habitatge en cas que aquest hagi estat ocupat i es denunciï.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es compromet també a continuar treballant per ajudar als ciutadans a accedir a un habitatge.

En aquest sentir, al mateix ple s'han aprovat les bases per poder accedir als ajuts que ofereix l'Ajuntament als adjudicataris d'habitatges en règim de lloguer assequible.

El consistori ofereix un ajut d'entre 100 i 150 euros a persones que accedeixin a un habitatge de lloguer assequible.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat aquest tipus d'accions "amb les que hem aconseguit donar vida, per exemple, a l'edifici de pisos que tenia l'Impsol a la ciutat i que han estat tancats durant molt de temps".

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca també treballa en la creació d'una borsa d'habitatge assequible que es nodreix dels pisos d'entitats bancàries, dels d'administracions públiques i de particulars que vulguin llogar el seu pis amb garanties.