Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/11/2019 03:11:06
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Festa de Sant Andreu 19

Home |
18/10/2019

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dona eines a les afectades per un càncer de mama per avançar en la seva recuperació

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dona eines a les afectades per un càncer de mama per avançar en la seva recuperació

En el marc del Dia internacional contra aquest tipus de càncer s'han previst diverses activitats

"Tinc càncer de mama, i ara què". Aquest és el lema sota el que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha organitzat diverses activitats coincidint amb la commemoració, el 19 d'octubre, del Dia Internacional d'aquest tipus de càncer, el més freqüent entre les dones.

L'objectiu és donar eines a les dones afectades per avançar en la seva recuperació i per poder viure plenament amb les seqüeles que la malaltia pot deixar al seu cos i a la seva ment.

Una de les activitats previstes més destacades és l'exposició fotogràfica de la tatuadora oncològica Mireia Ortega.

La mostra, que acull el Teatre Núria Espert, presenta una selecció de feina d'aquesta professional tatuatge oncològic, és un procediment no agressiu que permet actuar sobre la pell que envolta el mugró, emprant pigments basats en tons marrons i vermellosos que imiten el color de les arèoles i busquen un resultat harmònic amb la pell de la pacient.

Tècniques com ara el tatuatge oncològic permeten completar el procés per aquelles pacients que han patit una mastectomia.

El càncer de mama és un tumor maligne que afecte una de cada 10 dones a Espanya i cada any es diagnostiquen 25.000 nous casos.

El programa de sensibilització previst per l'Ajuntament de Sant Andreu contempla també l'organització d'una taula rodona amb la participació de dones afectades per aquest tipus de càncer i professionals sanitaris.
 

Altres notícies