Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
17/07/2018 22:55:09
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
festiu 18

Home |
04/07/2017

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Pimec faciliten el relleu generacional d'empreses familiars

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Pimec faciliten el relleu generacional d'empreses familiars

La patronal assessora i acompanya als empresaris en aquest procés

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la patronal Pimec han posat en marxa un programa per facilitar el relleu generacional d'empreses familiars, un procés que pot ser traumàtic i que, en ocasions, pot suposar la desaparició d'una firma amb anys d'activitat.

La iniciativa està en el marc del conveni que les dues parts van signar a principi d'any per enfortir les empreses locals, fomentar la seva internacionalització i facilitar el relleu generacional.

Segons dades de Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses catalanes es troben a mans de propietaris amb una llarga trajectòria però que a l'hora de jubilar-se i delegar la gerència tenen un problema de relleu.

Aquest tipus d'empreses, per les seves característiques intrínseques, estan estretament lligades a les persones que les creen i les dirigeixen durant anys.
L'objectiu de la iniciativa és que les empreses que es trobin en aquesta situació puguin disposar de l'assessorament de tècnics de Pimec que visitaran l'empresa per orientar en aquest procés de traspàs.

Segons Pimec, es poden trobar solucions diverses, dins i fora de la família, que, fins i tot, poden quedar recollides en un document notarial.

El servei també preveu un temps de seguiment posterior al relleu ja que el traspàs, depenent de la complexitat de l'empresa, pot allargar-se fins a un any.