Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/11/2019 02:57:28
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Festa de Sant Andreu 19

Home |
30/10/2019

L'Ajuntament de Sant Andreu contribueix a la posada en marxa de noves empreses i ajuda a la contractació

L'Ajuntament de Sant Andreu contribueix a la posada en marxa de noves empreses i ajuda a la contractació

12 empreses es beneficien de les línies d'ajut del consistori i 5 emprenedors posen en marxa el seu negoci

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ajuda econòmicament les empreses que contractin personal i assessora i subvenciona als emprenedors que es decideixen a posar en marxa la seva idea de negoci.

L'any passat un total de 12 empreses es van adherir al programa, que va comptar amb un pressupost de 75.000 euros i el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i es van crear una desena de llocs de feina.

Cada empresa pot arribar a rebre 900 euros al mes per si contracten una persona per un període d'un any (aquesta quantitat és una estimació del 50% dels costos salarials que suposa la contractació d'un treballador a jornada complerta).

La mesura té un doble objectiu: lluitar contra l'atur i ajudar a les empreses a disminuir els seus costos i millorar així la seva competitivitat.

D'aquesta forma, l'Ajuntament fomenta que les empreses contractin a treballadors locals que estan en atur amb una subvenció que faci més viable la contractació, sempre que sigui per un període d?un any.

També, l'Ajuntament pot assegurar un ingrés econòmic al treballador durant 16 mesos com a mínim (els 12 del contracte i els 4 de la prestació de desocupació en el cas que no es renovi el contracte). I el més important, hi ha la possibilitat que aquest treballador, en base a la seva feina, es quedi en l'empresa.

Les persones a contractar han de portar com a mínim sis mesos empadronades al municipi i estar registrades a l'Oficina de Treball de la Generalitat com a demandants d'ocupació no ocupades.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que la mesura ajuda a la inserció laboral de col·lectius amb especials dificultats, com ara dones més grans de 45 anys i menors de 30 anys.

D'altra banda, l'Ajuntament compta amb una línia d'ajuts per a emprenedors que minimitza la càrrega econòmica que suposa per una persona posar en marxa un negoci.

Cada emprenedor pot rebre fins a 4.000 euros que ajudin a pagar despeses notarials, quotes d'autònoms o taxes municipals.