Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/06/2018 01:38:00
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
03/02/2017

L'Ajuntament forma joves com a pagesos

L'Ajuntament forma joves com a pagesos

Amb la col·laboració de l'entitat Fundació Futur, que treballa en la inserció laboral de persones amb dificultats especials

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un programa que pretén formar joves desocupats com a pagesos perquè puguin aprendre una professió i reinsertar-se al mercat laboral.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que "pretenem, d'una banda, donar una oportunitat als joves formant-se i d'altra banda recuperar el conreu d'algunes verdures i hortalisses que havien estat típiques de la ciutat, fent un gest al nostre passat agrícola".

La iniciativa la impulsa l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i l'entitat social Fundació Futur, que treballa per integrar joves amb problemes especials a la societat i que ja gestiona una botiga solidària a la ciutat.

La proposta s'adreça especialment a joves menors de 30 anys que estiguin a l'atur, que rebran formació en agricultura ecològica i conreu sostenible.

Els joves rebran formació teòrica i podran posar en pràctica els seus coneixements a l'hort social que té l'Ajuntament, on podran treballar el camp i també vendre els seus productes.

El programa té capacitat per a una vintena de joves, que aquesta setmana han començat a assistir a les primeres sessions de formació.

Fins al mes de març els participants rebran classes teòriques i a partir del mes de juliol faran les pràctiques.

Els joves posaran en pràctica els seus coneixements al l'hort social que té l'Ajuntament encara que en un futur es podran ampliar els terrenys.

Llorca ha explicat que "la ciutat guanyarà una petita zona agrícola a l'entorn de la masia de Can Sunyer, que ha adquirit recentment l'Ajuntament, que també servirà perquè els joves pagesos puguin conrear els seus productes".

La finalitat de la iniciativa és insertar la meitat dels participants al mercat laboral com a pagesos i que una part retorni al circuit educatiu.