Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/04/2019 16:15:46
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Memòria de gestió 2015 - 2019

Home |
27/08/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca eximirà del pagament de l'impost de circulació als afectats pels aiguats

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca eximirà del pagament de l'impost de circulació als afectats pels aiguats

El consistori aprovarà una partida extraordinària de 250.000 euros per donar resposta a les necessitats de les persones

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca eximirà del pagament de l'Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) a les persones afectades pels aiguats del passat 17 d'agost.

El consistori també destinarà una partida de 250.000 euros per donar resposta urgent a les necessitats de les persones que es van veure afectades per la pluja que aquell dia va caure a la ciutat, que va arribar als 64,4 litres per metre quadrat en només mitja hora, i per dur a terme les actuacions urbanístiques necessàries per evitar inundacions.

Aquestes dues mesures les ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Enric Llorca, a les diferents reunions que ha mantingut amb els veïns afectats pels aiguats.

L'alcalde ha explicat que "la pluja d'aquell dia va ser extraordinària" i ha afegit que "tenim l'obligació moral d'estar al costat dels veïns per aconseguir els màxims recursos possibles per minimitzar els danys que han patit".

Llorca manté contacte permanent amb la Delegació del Govern per aconseguir aquests recursos i ha explicat que "el que ens demanen és que els ciutadans guardin qualsevol element de prova dels danys, com ara factures o fotografies".

Les veïns poden aportar aquesta informació a l'Oficina d'Atenció a les persones afectades pels aiguats, que a partir d'aquesta setmana amplia el seu horari i atén al públic de 9 hores a 14 hores.

"Hem de justificar, d'una banda, les despeses que s'han originat i per una altra que la situació que es va donar aquell dia a la ciutat va ser totalment excepcional", ha apuntat l'alcalde.

Durant aquesta setmana continuaran les obres encetades per millorar el drenatge dels carrers més afectats i desviar l'aigua als col·lectors.

L'alcalde ha recordat que "les actuacions milloraran la capacitat de drenatge i seran una solució en cas de pluja normal o intensa però cal tenir en compte que davant unes pluges extraordinàries com les del 17 d'agost els col·lectors no donarien a l"abast i haurem d'extremar les precaucions".
 

Altres notícies