Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/09/2019 15:22:05
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
21/06/2019

L'Ajuntament mostra la seva solidaritat amb els malalts d'ELA

L'Ajuntament mostra la seva solidaritat amb els malalts d'ELA

La font de la plaça de l'Ajuntament es tenyirà aquesta nit de verd

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol mostrar la seva solidaritat amb les persones afectades per Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), una malaltia neurodegenerativa de baixa incidència que provoca una gran dependència i per a la qual actualment no hi ha tractament.

Donant resposta a la petició de la Fundació Miquel Valls, que treballa amb aquest col·lectiu, i amb motiu avui divendres dia 21 de juny del Dia Mundial de l'ELA, la font de la plaça de l'Ajuntament s?il·luminarà de color verd.

Aquesta és la primera vegada que aquest indret, que va entrar en funcionament a finals del mes de maig, s?il·luminarà amb un motiu solidari.

Segons dades del departament de Salut a Catalunya hi ha unes 400 persones afectades per ELA, una malaltia que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal.

Els afectats tenen una esperança de vida d'entre 2 i 5 anys des del diagnòstic, la malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que "amb accions com la d'avui volem mostrar la nostra aposta per la investigació mèdica en tots els àmbits però molt especialment en les malalties minoritàries, que sovint són les grans oblidades".