Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
16/02/2019 15:22:30
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
29/06/2018

Sant Andreu de la Barca s'afegeix a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

Sant Andreu de la Barca s'afegeix a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

El Ple aprova els dies 3 de setembre i 30 de novembre com a festes locals per 2019

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat per unanimitat demanar l'adhesió de la ciutat a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, que té la missió de fomentar polítiques públiques adreçades a avançar en el respecte i reconeixement de les diverses identitats i expressions de gènere, així com de les diverses orientacions afectives i sexuals.

Aquesta mesura s'ha aprovat al ple municipal per unanimitat, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

A la declaració institucional aprovada pel ple es recorda que al llarg de la història "les persones amb orientacions afectives, sexuals i expressions de gènere diferents a les heterosexuals han patit l?estigma, la burla, la repressió i múltiples discriminacions, just perquè s'atrevien a trencar amb una cultura patriarcal que imposa uns models de masculinitat i feminitat rígids i normatius i que fan de l'heterosexualitat l'única opció possible?.

El consistori també es compromet a "fomentar la igualtat i el dret de totes les persones a la lliure expressió de la diversitat identitària, afectiva i sexual com a valors intrínsecs i a la defensa pública dels mateixos" i a articular respostes preventives davant actes d'homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia de manera continuada i des dels diversos àmbits d'actuació municipal.

El ple municipal també ha aprovat el calendari de festes locals pel pròxim any, que marca en vermell el 3 de setembre, amb motiu de la Festa Major, i el 30 de novembre, coincidint amb Sant Andreu.

La reunió plenària també ha donat el vistiplau a una modificació pressupostària que, entre d'altres coses, permetrà incrementar el terreny destinat a horts municipals, amb la finalitat de fomentar la creació d'una cooperativa que contribueixi al foment de l'ocupació i la formació de pagesos a la ciutat.

 

Altres notícies