Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
17/07/2018 22:53:55
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
festiu 18

Home |
29/06/2017

Sant Andreu de la Barca tindrà un mercat de pagès tots els dissabtes

Sant Andreu de la Barca tindrà un mercat de pagès tots els dissabtes

Tres joves en risc d'exclusió social es fan càrrec del projecte

Sant Andreu de la Barca obrirà tots els dissabtes al matí el seu hort municipal per vendre els productes que s'hi conreen.

La iniciativa forma part d'un programa d'inserció sociolaboral que impulsen les ONG Fundació Futur i Acció Contra la Fam, amb el suport de l'Ajuntament, que es marca com a objectiu formar com a pagesos a joves en risc d'exclusió social.

Una vintena de joves han pres part d'aquest programa, que finalitza el pròxim dia 30 de juny, dels quals tres s'han incorporat com a treballadors per a explotar l'hort municipal.

Aquests joves, d'entre 16 i 29 anys, estan assessorats per una enginyera agrònoma.

De l'hort municipal surten les fruites i verdures, conreades de manera ecològiques, amb les que es fan els menús escolars dels centres educatius de Sant Andreu de la Barca, els que es serveixen al casal d'avis o els que es porten a casa de persones amb pocs recursos econòmics, entre d'altres.

Ara, l'objectiu és també arribar a la resta de la població obrint l'hort cada dissabte entre les 9 hores i les 13.30 hores perquè tots els veïns de la ciutat puguin comprar enciams, pastanagues o naps conreats a la ciutat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha apuntat que "el programa que vam posar en marxa ha donat el seu fruit perquè hem aconseguit inserir al mercat labora algunes persones i d'altres han tornat a estudiar" i ha apuntat que "ara volem a donar a conèixer l'hort a una població que no té gaire tradició agrícola".

Els joves de la Fundació Futur, que treballa per inserir laboralment persones excloses del mercat laboral i amb especials dificultats, seran també els encarregats de gestionar el bar que hi ha a la piscina municipal.

En aquest cas es donarà feina a cinc persones.

El servei de restauració de la piscina, que elaborarà totes les seves amanides amb productes ecològics i de quilòmetre zero procedents de l'hort municipal, funcionarà de 11 hores a 20 hores de dilluns a diumenge i de 21 hores a 01 hores els divendres i els dissabtes.
 

Altres notícies