Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/02/2019 15:32:27
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
18/01/2018

Campanya per promoure l'ús dels elements de seguretat passiva entre els conductors

Campanya per promoure l'ús dels elements de seguretat passiva entre els conductors

La Policia Local remarca la importància de fer servir el cinturó de seguretat o el casc

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca participa a una campanya per controlar i promoure l'ús dels elements de seguretat passiva entre els conductors.

D'aquesta manera, durant aquesta setmana s'han incrementat els controls per assegurar que els conductors de cotxes porten cordats els cinturons de seguretat, els sistemes de retenció infantil i els motoristes circulen amb el casc.

L'inspector en cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Bernat, ha recordat la importància de fer servir de manera correcta els elements de seguretat passiva "no perquè ens evita una sanció econòmica sinó perquè ens poden arribar a salvar la vida en cas d'accident".

La Policia Local posa en marxa de manera periòdica aquest tipus de campanyes "que suposen un increment dels controls i la seva ubicació a llocs estratègics", segons l'inspector en cap de Sant Andreu de la Barca, que assegura que "realment són pocs els conductors que circulen sense cinturó o sense casc".

Les xifres demostren que l'ús del cinturó de seguretat redueix en un 75% la mortalitat en cas d'accident.

En canvi, no dur-lo cordat pot provocar lesions internes de caràcter greu o mortal, sobretot al cap o al tòrax.

Circulant a 80 quilòmetres per hora, un xoc frontal sense cinturó pot provocar la mort o lesions molt greus.

D'altres campanyes que s'impulsen des de la Policia Local per incrementar la seguretat consisteixen en fer controls d'alcoholèmia o drogues, de velocitat o de transport escolar o de viatgers.