Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/02/2019 15:26:36
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
09/02/2018

Alerta per la baixada de les temperatures fins diumenge

Alerta per la baixada de les temperatures fins diumenge

Cal extremar les precaucions a les activitats a l'aire lliure i tenir molta cura en la conducció a primera hora del matí

L'onada de fred que es preveu que s'allargui fins diumenge ha fet que Protecció Civil hagi activat en fase d'alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

Protecció Civil també està en especial contacte amb Creu Roja i les empreses de teleassistència per reforçar la prevenció i el seguiment de les possibles incidències en els col·lectius més vulnerables com són la gent gran o les persones amb discapacitat.

Cal tenir especial precaució a les activitats a l'aire lliure i també a les festes de Carnestoltes que es fan a l'exterior.

A més, s'ha de tenir especial precaució si s'ha de romandre a l'exterior de matinada i tenir molta cura en la conducció a primera hora del matí en zones obagues a on les temperatures seran més baixes i serà molt probable la presència de gel a la calçada.

A les zones aïllades, cal prevenir la possibilitat de congelació de les canonades d'aigua.

També cal tenir cura de gent gran i nens, vigilant que s'abriguin convenientment, millor si és amb diferents capes i evitar que estiguin estàtics a l'exterior en les hores no diürnes.

Eviteu sortir si no és necessari de matinada o a primera hora del matí (per exemple, per treure la mascota) i posposar-ho per hores amb una temperatura ambient més alta.

Recordeu que degut a les ventades la sensació de fred es pot veure agreujada i pot condicionar les vostres activitats.

Protecció Civil us recomana seguir els següents consells:

-Eviteu els canvis sobtats de temperatura.

-Eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l'exterior, eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure's.

-Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.

-Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants i bufanda. Eviteu l'entrada d'aire fred directa als pulmons.

-No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.

-Adeqüeu al fred l'activitat professional, esportiva i de lleure a l'exterior, si feu esforços físics intensos correu el perill de patir una lesió.
 

Altres notícies