Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/05/2018 08:27:19
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
fira de la primavera 18

Home |
15/02/2017

L'Ajuntament combat les plagues amb ratpenats

L'Ajuntament combat les plagues amb ratpenats

Instal·larà quatre caixes niu als horts urbans

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol combatre les plagues que poden afectar al camp o a la ciutat de manera natural pel que s'ajudarà de ratpenats.

El consistori col·locarà quatre caixes niu als horts urbans de la ciutat per afavorir la presència de ratpenats, una espècie que, donada la seva capacitat de menjar insectes, són fonamentals per mantenir un equilibri natural, sobretot en aquells llocs on l'activitat que s'hi desenvolupa pot afavorir la presència de mosquits.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim, ha destacat que "la mesura vol contribuir a combatre les plagues de manera natural i evitar l'ús de pesticides".

D'aquesta manera, amb aquesta mesura s'aconsegueix el control de mosquits i es garanteix la conservació de la biodiversitat urbana.

Les caixes niu es col·locaran als arbres i amb una orientació correcta i podran encabir diversos ratpenats (probablement del gènere Pipistrellus).

Els ratpenats hivernen i ho fan normalment en coves o cavitats profundes que els garanteixen una temperatura constant durant l'hivern i cert grau d'humitat.

Aquests refugis d'hivernada habitualment estan fora del teixit urbà i per tant, és la millor època per dur a terme la instal·lació d'aquestes estructures.

Un cop els ratpenats es desperten del període d'hivernació en el seu retorn a la ciutat disposaran d'un substrat de nidificació ja instal·lat que els ofereix possibilitats de formar colònies de cria.