Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/05/2019 17:22:43
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu m'apassiona

Home |
21/11/2018

Sant Andreu de la Barca acull una trobada internacional per promoure el joc net i el companyerisme en l'esport

Sant Andreu de la Barca acull una trobada internacional per promoure el joc net i el companyerisme en l'esport

És el primer municipi del Baix Llobregat que ostenta el títol de "Ciutat Juga Verd Play"

El Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca acull demà dijous 22 de novembre la conferència final GrennPlay, una iniciativa impulsada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat que es marca com a finalitat promoure els valors i el joc net entre els nens i les nenes.

La conferència final tindrà lloc a les 18 hores i reunirà representants d'institucions europees, autoritats comarcals I locals, organitzacions i associacions esportives i experts de diferents països per intercanviar coneixements, experiències i bones pràctiques sobre el joc net en l'esport.

Sant Andreu de la Barca és la primera ciutat de la comarca del Baix Llobregat que ostenta el títol de "Ciutat Juga Verd Play", una distinció que atorga el Consell Esportiu del Baix Llobregat i que pretén reconèixer el treball desenvolupat per l'Ajuntament per promoure el joc net, el respecte i el companyerisme entre els participants en els jocs escolars que s'organitzen a la comarca.

Amb motiu d'aquesta distinció, la ciutat acull demà la conferència final del projecte, que s'internacionalitza i comptarà amb la participació de representants d'entitats esportives de Finlàndia, Itàlia, Portugal i França.

La iniciativa pretén posar en valor principis com la camaraderia, el respecte i la dignitat entre els esportistes i que el resultat final d'una competició no es decideixi només pels punts que aconsegueix un esportista sinó que també puntuï la seva actitud, el seu civisme o el seu companyerisme.

Al Baix Llobregat enguany prenen part de la iniciativa 442 equips de diverses modalitats esportives que participen en els Jocs Escolars.

La finalitat és educar en valors a través de l'esport i per aconseguir-ho el programa es fonamenta en tres grans pilars: els valors han de comptar en el resultat final; han d'estar implicats de manera efectiva tots els agents que participen, des dels familiars dels nens fins als tècnics o dinamitzadors del joc; i planteja un format de competició sobre 10 punts en el resultat d'un partit on s'integren els valors i els marcadors gràcies a l'ús de les noves tecnologies.

Aquest sistema s'utilitza en els esports d'equip en totes les competicions comarcals escolars organitzades pel Consell Esportiu del Baix Llobregat.
 

Altres notícies