Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/05/2018 08:27:48
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
fira de la primavera 18

Home |
08/03/2017

L'Ajuntament organitza una passejada per indrets de la ciutat amb nom de dona

L'Ajuntament organitza una passejada per indrets de la ciutat amb nom de dona

Amb un manifest reclama el treball conjunt en favor de la igualtat de les persones

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha sumat avui a la commemoració del Dia Internacional de la Dona amb diversos actes reivindicatius que volen posar de relleu la importància de les dones en el desenvolupament de la humanitat i denunciar les desigualtats.

Els actes commemoratius han començat a migdia a la porta de l'Ajuntament amb una concentració silenciosa per denunciar les desigualtats de gènere que encara actualment existeixen i la violència vers les dones.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha recordat que "des dels ajuntaments treballem cada dia per millorar la societat i evitar desigualtats però aquesta lluita cal fer-la visible un dia com avui".

Amb motiu del 8 de març, l'Ajuntament ha publicat un manifest que reivindica la necessitat de ser visibles i recorda que les dones són la meitat de la població i han estat agents actives en la construcció de la societat.

El manifest recorda que la commemoració del Dia de la Dona neix de la mobilització de les treballadores de la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York, que demanaven la igualtat de sou i millors condicions laborals, una reivindicació que encara està vigent.

Un centenar de dones de Sant Andreu de la Barca ha participat a la caminada organitzada per l'Ajuntament que ha passat per indrets de la ciutat dedicats a dones que han tingut un pes específic a la història com ara la poetessa Rosalia de Castro; la revolucionària Mariana Pineda; o les escriptores Mercè Rodoreda o Montserrat Roig.