Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
21/02/2020 04:15:45
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
carnaval 2020

Home |
18/09/2019

Els veïns podran dir la seva sobre el futur urbanisme metropolità

Els veïns podran dir la seva sobre el futur urbanisme metropolità

El procés participatiu s'allargarà fins a finals d'any

Els ciutadans podran donar la seva opinió i fer aportacions sobre el disseny del futur dels municipis gràcies al procés participatiu obert per debatre el contingut del futur Pla Pla Director Urbanístic metropolità (PDU).

Durant els pròxims tres mesos, els ciutadans, professionals i la societat civil organitzada podran ser partícips dels continguts del futur PDU metropolità.

L'objectiu és donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts d'aquest projecte de planificació urbanística.

Durant aquest període, els ciutadans podran assistir a les sessions programades on tindran l'oportunitat de contrastar, debatre i fer aportacions amb relació als objectius i propòsits del pla.

La primera d'aquestes reunions centrada en el nostre territori es farà el dia 25 de setembre a partir de les 18 hores al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Les persones que vulguin participar poden fer la seva inscripció al següent enllaç https://urbanisme.amb.cat/formulari-inscripcions.

El procés de participació s'organitza en 2 sectors diferenciats: debats temàtics als col·legis professionals i sessions ciutadanes a diferents municipis metropolitans.

A més, els ciutadans tindran l'oportunitat d'aprofundir en el coneixement urbanístic a través de l'exposició itinerant Metròpolis de ciutats.

Participació ciutadana

Els debats ciutadans són espais de participació oberts que es duran a terme als diferents àmbits territorials de l'àrea metropolitana de Barcelona amb l'objectiu de difondre el contingut del Pla, conèixer les visions i recollir els suggeriments dels habitants de la metròpolis en relació amb el document d'Avanç del PDU.

Cadascuna d'aquestes sessions estarà dividida en tres parts: l'exposició dels continguts del Pla, un espai de treball temàtic en grups més reduïts i, per últim, un espai de retorn en què es presentaran sintèticament els resultats i les conclusions obtinguts de la jornada.

En paral·lel a les sessions presencials, s'han habilitat uns canals de participació online: un espai per a la recollida de suggeriments (https://urbanisme.amb.cat/participacio/suggeriments) i una enquesta (http://urbanisme.amb.cat/participacio/participa/en-linia).

PDU Metropolità

El període d'informació pública del PDU Metropolità va començar el passat 26 de març del 2019, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l'Avanç d'aquest Pla director urbanístic.

Aquest període finalitzarà el pròxim 13 de desembre del 2019.

Després d'haver superat el període d'informació pública, es preveuen unes sessions de retorn amb l'objectiu de descriure el desenvolupament del procés de participació i dels principals resultats i conclusions que se n'extreguin.
 

Altres notícies