Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/03/2019 11:13:01
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Fira del vi 19

Home |
28/03/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ampliarà el seu programa de teràpia assistida amb gossos per a persones amb autisme

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ampliarà el seu programa de teràpia assistida amb gossos per a persones amb autisme

La Unitat Canina de la Policia Local ensinistra un gos per donar suport a una menor afectada d'aquest trastorn

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ampliarà el seu programa de teràpia assistida amb gossos per a persones amb autisme amb la finalitat d'aprofitar les capacitats terapèutiques d'aquests animals per millorar la qualitat de vida dels afectats per aquest trastorn.

La Unitat Canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, que per la seva trajectòria i antiguitat és referent a Espanya, treballa des de fa mesos amb un dels seus gossos donant suport a una nena afectada per un trastorn de l'espectre autista (TEA).

"Ara hem aconseguit un gos, un pastor alemany de 7 anys, que estem preparant específicament per donar suport a aquesta nena, que, un cop ensinistrat podrà viure a casa de la nena", ha explicat l'inspector en cap de la Policia Local, Jordi Bernat.

D'aquesta manera, el programa compleix el seu doble objectiu: ajudar a les persones afectades de TEA i promoure l'adopció de gossos.

Des de que l'Ajuntament va donar a conèixer els primers resultats d'aquest programa pilot han estat quatre les persones afectades de TEA que s'han mostrat interessades per acollir-se a la iniciativa.

"Cal recordar que no és un programa exclusiu per a nens sinó que està obert a totes les persones, amb independència de la seva edat", ha dit l'inspector en cap, que ha assegurat que "estem donant resposta a totes les demandes que tenim i els agents de la Unitat Canina s'han entrevistat amb tots els interessants".

Els gossos tenen una alta capacitat per treballar amb persones afectades de TEA, i d'altres afectacions neurològiques o psiquiàtriques, ja que contribueix a augmentar la interacció social i l'autoestima, a disminuir les conductes auto estimulatòries, a incrementar les conductes de joc i a promoure un major i millor ús de la llengua.

Amb l'animal es pot facilitar l'adquisició de noves conductes, ja sigui perquè les reforça, perquè les guia i els hi dona suport o perquè les modela.

L'objectiu final és augmentar la motivació de l'usuari per assolir els objectius establers amb major efectivitat i eficiència i d'una manera més amable, divertida i lúdica per la menor.

2 d'abril, Dia Mundial de l'Autisme

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha volgut donar suport als afectats de TEA amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme, que es commemora el 2 d'abril.

Aquest és un trastorn neurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdura durant tot el cicle vital.

Els símptomes fonamentals són deficiències persistents en la comunicació i en interacció socials i patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats.

Segons dades de la Federació d'Autisme de Catalunya al nostre país hi ha unes 75.000 persones afectades, en major o menor grau, d'aquest trastorn.

Altres notícies