Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/02/2020 09:42:27
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
carnaval 2020

Home |
24/01/2020

L'Ajuntament fa una crida per a l'ús responsable dels patinets elèctrics

L'Ajuntament fa una crida per a l'ús responsable dels patinets elèctrics

L'objectiu és facilitar la convivència entre vianants i conductors i els usuaris d'aquest nou mitjà de transport

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una campanya informativa entre els usuaris dels patinets elèctrics perquè sàpiguen per on han de circular i ha fet una crida al civisme i responsabilitat dels conductors d'aquests vehicles, que cada cop estan més de moda.

L'alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, ha recordat que "els patinets no són una joguina i hem de ser responsables a l'hora de utilitzar-los".

Llorca ha recordat que "és un mitjà de transport que està en alça, mediambiental i sostenible i que pot ser una correcta alternativa per a la mobilitat però un ús indegut pot provocar greus problemes".

L'Ajuntament farà durant tot el mes de febrer una campanya informativa per explicar als usuaris les normes que han de seguir i posteriorment es podran aplicar sancions.

La Policia Local distribuirà material informatiu als centres d'ensenyament de la ciutat, que és on es troba la major part dels usuaris d'aquest tipus de mitjà de transport.

A més, els agents informaran de la normativa als usuaris que trobin al carrer fent ús del patinet elèctric.

Les classes de seguretat vial que es fan a les escoles es centraran en aquest aspecte.

Els patinets elèctrics no podran circular per les voreres i només podran fer-ho pels carrils bici i les calçades dels carrers de plataforma única i zones 30.

Està prohibit circular amb auriculars, conduir fent ús del telèfon mòbil o viatjar més d'una persona.

Els usuaris estan obligats a sotmetre's a les proves d'alcohol i drogues i a la nit han de portar roba reflectant o llums per senyalitzar la seva posició.

Les sancions per incomplir aquestes normes van dels 100 als 200 euros.

L'objectiu de la campanya és informar i aplicar les normes i instruccions dictades recentment per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l'ús dels patinets elèctrics, perquè els conductors facin un ús adequat i cívic de l'espai públic.

Aquestes normes estaran en vigor mentre l'Ajuntament modifica la seva ordenança per a regular les noves formes de mobilitat.