Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/11/2019 02:39:58
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Festa de Sant Andreu 19

Home |
17/10/2019

L'Ajuntament organitza activitats lúdiques per promoure la lactància materna

L'Ajuntament organitza activitats lúdiques per promoure la lactància materna

Amb tallers per aprendre a pintar panxes o per crear mocadors de porteig

Tallers per pintar les panxes de les dones embarassades, per aprendre a crear un mocador de porteig o reflexologia amb una doula, les dones que acompanyen a les persones embarassades, són algunes de les activitats previstes a Sant Andreu de la Barca per promoure la lactància materna.

Els actes es duran a terme el pròxim diumenge dia 20 d'octubre i serviran per donar el tret de sortida de la Setmana de la Lactància, que se celebrarà paral·lelament a diferents poblacions de referència de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM): Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca.

Els actes tenen enguany com a lema "Empoderem-nos, fem possible la lactància".

A Sant Andreu de la Barca els actes es duran a terme a la plaça de Federico García Lorca.

L'objectiu principal de la cita és promoure la lactància materna com a alimentació dels nadons durant els seus primers mesos de vida.

A més, aquesta setmana es centrarà en la protecció social dels pares i mares com a eina per facilitar l'alletament, exigint normes socials equitatives en quant al gènere.

Aquesta jornada donarà pas a les activitats que durant tota la setmana organitzaran el diferents municipis participants, així com l'Hospital de Martorell, com ara música per a nadons, massatge infantil, tallers de sol pèlvic, xerrades tant per a homes com per dones o concursos de dibuixos infantil i per adults.

Totes les activitats són gratuïtes i s'organitzen amb l'objectiu de fomentar i donar a conèixer els beneficis de la lactància materna perquè s'ha demostrat que és una de les millors alimentacions que hi ha per al nadó ja que és l'aliment més complet, és innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen al lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea o la pneumònia.

També s'ha demostrat que es beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual dels nens.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que durant els primers sis mesos de vida, els nadons s'alimentin exclusivament amb llet materna.


 

Altres notícies