Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/02/2020 11:19:46
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

10/09/2019

Un total de 4.257 alumnes començaran el curs escolar dijous

Un total de 4.257 alumnes començaran el curs escolar dijous

L'Ajuntament incrementa l'oferta d'escola bressol municipal

Un total de 4.257 alumnes començaran el pròxim dijous 12 de setembre el curs escolar a Sant Andreu de la Barca

La principal novetat d'aquest curs escolar és l'ampliació de l'oferta d'escola bressol municipal i el tancament d'una línia de P3 al JJ Ortiz.

2.830 alumnes començaran el curs a primària i 1.427 a secundària.

Enguany, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat la seva oferta d'escoles bressol per donar resposta a la demanda de la ciutadania, arran el tancament d'un centre d'aquestes característiques de caire privat.

Amb la finalitat de poder acollir als alumnes d'aquesta escola bressol privada i donar resposta a la necessitat de les famílies, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha decidit ampliar l'escola bressol municipal el Trenet amb tres noves aules, que s'han habilitat a la Casa Estrada, amb una capacitat per a 46 infants.

Durant tot l'estiu s'ha dut a terme les obres necessàries a aquest equipament per tornar-ho a condicionar com escola bressol, ja que aquest edifici modernista ja va acollir un equipament d'aquestes característiques fa anys, que va haver de tancar com a conseqüència de la baixada de la natalitat i la posterior baixada de la demanda.

Amb la posada en marxa d'aquestes noves tres aules, el consistori garanteix a les famílies de la ciutat l'accés a una plaça d'escola bressol.

Fins ara a Sant Andreu de la Barca hi havia tres escoles bressol municipals, amb un total de 230 places, a les que ara s'afegiran les de la Casa Estrada.

Les famílies que tinguin als seus fills durant el curs escolar i que necessitin una plaça d'escola bressol es poden adreçar en tot moment a l'Ajuntament per gestionar la matrícula.

Millores a les escoles

Aprofitant les vacances escolars, l?Ajuntament ha dut a terme obres de millora, manteniment i condicionament als set col·legis de primària de la ciutat, que són sobre els que té competència en aquesta matèria.

Una vegada més, les actuacions a executar han estat acordades amb les direccions dels centres educatius.

Les accions que s'han dut a terme han estat de manteniment i millora i han consistit, per exemple, en pintar els centres, comprovar els radiadors o les persianes o tasques de jardineria.