Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/01/2019 10:06:38
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Pressupost 2013

El ple municipal del 27 de desembre de 2012 va aprovar els pressupostos municipals per l'any 2013.

Uns pressupostos que, com va assenyalar lalcalde Enric Llorca, "venen definits per l'austeritat, la responsabilitat i la justícia social". El més destacat d'aquests pressupostos pel pressent any és el manteniment dels ajuts socials.

L'Ajuntament destinarà 105.000 euros a ajuts de llibres i material escolar a les escoles i 145.000 euros més a ajuts socials, el que suposa el manteniment d'aquests ajuts tot i la difícil situació econòmica actual.

En total, en aquests dos àmbits l'Ajuntament destinarà 250.000 euros.

A més, el pressupost inclou 29.000 euros en ajuts a famílies amb nens i nenes a les escoles bressol municipal i es mantenen els diners destinats a ajuts a la dependència i a l'atenció domiciliària.

Uns pressupostos "clarament socials, on el més important és ajudar als que més ho necessiten" segons va assenyalar l'alcalde Enric Llorca.

El Pressupost de l'Ajuntament pel 2013 ascendeix a 21.165.000 euros, un 0,21% inferior al de l'any passat.

Pel que fa als altres aspectes més destacats cal remarcar l'augment de les partides destinades a l'agenda local 21 i a polítiques d'igualtat (+37%), així com el descens de les partides de publicitat i propaganda (-11%) i dietes i locomoció dels càrrecs electes (-50%).

A més, es manté el personal de l'Ajuntament sense cap acomiadament.

En quant a inversions, es destinaran 491.000 euros adreçades principalment a l'estalvi energètic, informàtica, asfaltat i via pública.

Els pressupostos es van aprovar amb el vot a favor de PSC, ICV-EUIA i PP. ERC, PXC I D3.0 es van abstenir i CiU va votar en contra.

L'equip de govern municipal va assenyalar que aquests pressupostos, socials i austers, s'han aconseguit gràcies al bon treball econòmic dels últims anys que fa que Sant Andreu de la Barca sigui el tercer ajuntament de la comarca menys endeutat i que tingui una pressió fiscal un 20% inferior respecte a la resta de la comarca.

 Versió per a imprimirImprimir